Virovitičko-podravska županija nabavila kombi vozilo za OŠ Eugena Kumičića Slatina: Lakši prijevoz učenika i obroka u područne škole

Virovitičko-podravska županija nastavlja ulagati u škole kojima je osnivač. Danas (utorak) je Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina dobila kombi vozilo za svoje potrebe.

Ravnateljici škole Božici Majhen ključeve vozila je uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je tu školu posjetio u pratnji pročelnice Ureda za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martine Bunić.

– Ovo je peto vozilo koje smo u posljednje dvije godine isporučili našim školama. Škola Eugena Kumičića Slatina spremno se, ne samo odaziva, već i odrađuje sve projekte kojim naše školstvo diže na višu razinu. Naravno, tu smo da uvijek potpomognemo takvim školama kako bi im omogućili bolje uvjete za još kvalitetniji rad, a donacija ovog vozila samo je nastavak te odlične suradnje – istaknuo je župan Andrović.

IMG 7060

Na kombi vozilu zahvalila se ravnateljica škole Božica Majhen.

– Nadovezala bih se na župana i na njegove riječi da smo od 2010. godine u programima Europske unije i kao takvi smo bili praktički pioniri u tom području gdje bih izdvojila podatak da smo bili prva škola u Hrvatskoj koja je ostvarila sredstva iz prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska. Veliki broj projekata realizirali smo upravo zahvaljujući našem osnivaču, Virovitičko-podravskoj županiji. U svim tim projektima tražilo se predfinanciranje, što znači da je prvo trebalo iznaći financijska sredstva te sve traženo projektom odraditi, a tek po završetku i provedbi projekta čekati povrat uloženih sredstava. S obzirom da se radilo o visokim iznosima, koje mi kao škola nismo imali, svaki puta uskočila je Županija i pomogla nam. Za tu pomoć koju nam je Županija do sada pružila neizmjerno sam zahvalna, kao i za ovo vozilo koje će najviše biti od značaja za naših sedamdeset učenika u područnim školama jer ćemo im njime dostavljati dnevne obroke iz kuhinje naše matične škole. Vozilo će biti od velike koristi i za naše sportaše u odlasku na natjecanja, a moram napomenuti da se ove godine naših osam ekipa u raznim sportovima plasiralo na državnu završnicu – rekla je ravnateljica Majhen.

IMG 7061

Inače, za vozilo je Županija izdvojila 33.000 eura s PDV-om, ima osam sjedećih mjesta, 2019. je godište, prešlo je 147.000 kilometara, a kupljeno je u Autocentru Pepa Virovitica čiji ga je zastupnik Mario Perša i dovezao u Slatinu.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content