Antun Han ponovno izabran za predsjednika Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko–podravske županije

U prepunom društvenom domu virovitičkog prigradskog naselja Milanovac jučer (petak) je održana izvještajno–izborna skupština Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko–podravske županije.

Na skupštini su, uz predstavnike umirovljeničkih udruga s područja županije, kao gosti bili zamjenik virovitičko–podravskog župana Marijo Klement, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, predstavnici KUD-a Virovitica i Udruge umirovljenika općine Kalinovac.

-Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije i sve ostale vaše udruge organiziraju redovita okupljanja. Uz to organizirate i niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, koje upotpunjuju vaš život i to je za svaku pohvalu – u pozdravnoj riječi rekao je Alen Bjelica.

Rad skupštine pozdravio je i zamjenik župana Marijo Klement.

-Virovitičko–podravska županija uvijek će podržavati rad svih vaših udruga stoga vas pozivam da se prijavite na natječaj za financiranje programa i projekata udruga, koji su od općeg interesa za Županiju, a koji je nedavno objavljen – tom prilikom je naglasio Marijo Klement.

Nakon toga podnesena su izvješće o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora, koja su jednoglasno usvojena.

IMG_1279-Custom

Zbog isteka mandata razriješena su sva upravna tijela i vodeće osobe Matice. Za predsjednika je ponovno izabran Antun Han, dok su za dopredsjednike izabrani Elza Blagajac i Željko Dolenčić. U Nadzorni odbor izabrani su Josip Udvardi, Josip Dukarić i Franjo Paitl.

U planu radu za ovu godinu predviđene su brojne aktivnosti. Nastavit će se intenzivan rad na projektu “Stih po stih jednako zbirka” i organizaciji karavane pjevača umirovljenika “Pjesme moje mladosti”. Folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije redovito vježba i nastupa na brojnim prigodnim priredbama. Planira se obilježavanje Dana starijih osoba. U hali Viroexpo i dalje će se održavati redovite tjelovježbe za osobe treće životne dobi te niz drugih aktivnosti.

Na kraju skupštine s nekoliko pjesama predstavili su se članovi Udruge umirovljenika općine Kalinovac.

Nakon skupštine izaslanstvo je položilo buketu i zapalilo lampione na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u centru Milanovca.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content