DUHOVNI SMISAO: Korizmena duhovna obnova

Za svakog vjernika vrijeme korizme je milosno vrijeme promišljanja o Kristovoj neizmjernoj žrtvi koju je iz ljubavi prinio za sve nas i za svakog čovjeka.

Korizma je poziv i ponuda da svoj život preispitamo, da promislimo svoje postupke i korake u svjetlu Kristova križa.

Korizma je i vrijeme kada smo pozvani stati u podnožje Križa, skriti se u njegovu sjenu i dopustiti da nas ozdravi, preobrazi i učini novim, boljim ljudima i boljim vjernicima, kršćanima.
Korizma je vrijeme koje nas poziva da učimo iz “knjige” Križa koji je za nas znak spasenja, otkupljenja i nade, znak ljubavi. Mnogi su sveci, među njima i sv. Franjo Asiški, sv. Dominik i sv. Vinko Paulski, učili iz “knjige” Kristova križa i u križu su gledali svoj “Spes unica” – jedinu nadu.

Upravo zato, da bismo se bolje pripremili za Uskrs, da bismo hrabrije koračali kroz korizmu, dobro bi bilo pripremiti se kroz duhovne obnovu koja nam je u ova tri dana, od danas do nedjelje ponuđena. Duhovnu obnovu u crkvi sv. Roka u Virovitici predvodit će fra Zdravko Lazić, već dobro poznati franjevac koji je dugi niz godina kao manji brat služio u našem gradu i Župi sv. Roka u Virovitici. Duh Božji neka nas zaogrni svojim plaštem.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content