Godišnja skupština UOSIT “Vretenac” Slatina: Brojni projekti, edukacije i radionice obilježili 2023. godinu

U utorak, 26. ožujka u konferencijskoj dvorani EPIcentara Sequoia održana je redovna izvještajna godišnja skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina za 2024. godinu, koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Sjednicu skupštine, uz predsjednicu udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Ivana Sabolić. Nakon upoznavanja s dnevnim redom, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu i financijskog izvješća za 2023. godinu.

Udruga je tijekom 2023. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine “Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence VI” i “Vretenci bez granica II” i jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom “Edukacijom za bolje sutra”.

Pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u lipnju je započela provedba trogodišnjeg projekta CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama.

Isto tako, tijekom 2023. godine ostvarena je trajna usluga poludnevnog boravka, kao i usluga osobne asistencije. Istim je omogućeno zapošljavanje novih osoba, čime je rad Udruge “Vretenac” podignut na novu razinu, omogućen je daljnji rast i razvoj udruge, a korisnicima usluga koju će imati konstantno.

Foto 2 8

U 2023. godini s provedbom je započeo i projekt “Simboli srca”, putovanje kroz kulturu i tehnologiju u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina, financiran od strane Ministarstva kulture i medija.

U sklopu institucionalne podrške, financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civlinog društva, nastavljeno je financiranje zaposlene osobe putem iste i u 2023. godini te se njezino provođenje nastavlja i u 2024. godini.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2023. godine Udruga “Vretenac” Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.

Usvojivši izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, predstavljen je operativni plan rada i financijski plan za 2024. godinu te strateški plan za razdoblje 2024. – 2026. godine.

Na kraju skupštine, predsjednica udruge Patricija Karaman zahvalila se svim prisutnim što su podržali rad Udruge “Vretenac”, ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2023. godinu.

(www.icv.hr, adf, UOSIT “Vretenac” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content