Hrvatski duhani obilježili Svjetski dan voda i prezentirali ambiciozne planove o postizanju ugljične neutralnosti kompanije

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT grupe, proveli su niz aktivnosti kojima je cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti zaštite voda od zagađenja, održivom korištenju vode i očuvanju područja vezanih za vodu.

U suradnji s Dnevnim boravkom za starije osobe Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i voditeljicom Sanjom Kolar, te s Domom zdravlja Virovitica – Patronažnom službom i Udrugom umirovljenika Golo Brdo, u Golom Brdu je povodom Svjetskog dana voda organizirano edukativno predavanje za umirovljenike. Naglasak predavanja bio je na ovogodišnjoj temi Svjetskog dana voda – Voda za mir, odnosno kako voda doprinosi očuvanju i stvaranju uvjeta za mir u svijetu. Također, provedena je i hvalevrijedna akcija za umirovljenike, tijekom koje su okupljenima izmjereni krvni tlak i razina šećera u krvi.

-Bilo je uistinu poučno i korisno te vrlo zanimljivo. Dobili smo puno novih informacija i drago nam je da smo sudjelovali u ovoj edukaciji – naglasio je Željko Dolenčić, predsjednik Udruge umirovljenika Golo Brdo.

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održali su edukativno predavanje za djelatnike društva.

-Predavanje je bilo zanimljivo i edukativno. Vjerujem da ćemo i u buduće pronaći načina da surađujemo na raznim područjima, pa tako i na pitanjima zaštite okoliša koja su izuzetno bitna u vrijeme kada svi svjedočimo utjecaju klimatskih promjena na naš svakodnevni život – izjavio je ravnatelj Gradskog društvo Crvenog križa Nikola Slavić.

Kao i ostatak BAT-ovog poslovanja u Hrvatskoj, Hrvatski duhani izuzetno su posvećeni održivosti poslovanja i zaštiti okoliša, te najkasnije do 2030. godine planiraju postići ugljičnu neutralnost unutar svog sustava.

Kompanija kontinuirano ulaže u održivo upravljanje vodom u poljoprivredi, te su u suradnji s proizvođačima duhana povećane površine duhana obuhvaćene navodnjavanjem kap na kap. Cilj je podići ukupnu navodnjavanu površinu na 27 posto do iduće godine i tako uštedjeti čak 50 posto vode.

-Održivost je u samom središtu svega što radimo u BAT grupi. Globalna ambicija je postati ugljično neutralna kompanija do 2030. godine te osigurati da do 2050. godine čitav naš lanac vrijednosti također bude ugljično neutralan. Da bismo to postigli, kroz cijeli lanac vrijednosti postavljeni su vrlo ambiciozni ciljevi smanjenja negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanja pozitivnog utjecaja na društvo – izjavila je Aleksandra Grigić, predsjednica Uprave Hrvatskih duhana d.d.

Svoju opredijeljenost za zaštitu voda Hrvatski duhani dodatno su potvrdili certificiranjem proizvodnog pogona u Virovitici prema renomiranom globalnom AWS standardu (Alliance Water Stewardship), te su ponosni vlasnici AWS Core certifikata.

(Hrvatski duhani)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content