KUP ŽNS VPŽ Josipovčani iznenadili Voćin, a DOŠK Crnac: Bratstvo i čačinačka Mladost uvjerljivi

Na nogometnim terenima Virovitičko-podravske županije jučer (nedjelja) je odigrano preostalih 13 utakmica trećeg kola Županijskog nogometnog kupa. Najveća iznenađenja dogodila su se u Josipovu i Dolcima.

Na Ciganki u Josipovu domaći Dinamo poveo je u susretu s Voćinom pogotkom Milenka Beneša u 33. minuti, a s 1:0 otišlo se i na predah. Antun Dunković u 64. minuti povećao je prednost domaće momčadi na 2:0, četiri minute kasnije Ante Đorđević smanjuje domaću prednost, a pogodaka nije bilo sve do “duboke” sudačke nadoknade kada na 2:2 poravnava Emanuel Jaković te odvodi susret do raspucavanja. Domaća momčad bila je mirnija u udarcima s bijele točke te je u konačnici došla do pobjede ukupnim rezultatom 6:5.

Županijski premijerligaš Crnac poveo je na Parku u Dolcima pogotkom Borne Meašića u 19. minuti. Domaći DOŠK poravnao je rezultatom pogotkom Matije Zemana četiri minute prije odlaska na odmor, a pobjedu domaćoj momčadi, s konačnih 2:1, svojim zgoditkom donio je Toni Sitar u 69. minuti.

Neizvjesno je bilo i u Sladojevcima u susretu između Slavonije i Mikleuša. U prvom dijelu mreže su mirovale. U nastavku je Mikleuš poveo golovima Matka Mikloševića u 59. i Josipa Jančića u 62. minuti. Svojim zgodicima Mihael Novaković u 67. i David Rastović u 72. minuti doveli su rezultat u egal. U izvođenju jedanaesterca bolji su bili nogometaši Slavonije pobijedivši ukupnim rezultatom 6:5.

Suhopolje je došlo do pobjede 2:1 na gostovanju kod Drave u Terezinom Polju. “Žuto-zelene” u prednost je doveo Ivan Ibriks u petoj minuti. U 31. minuti poravnao je Patrik Kasumović, a domaći igrač Matej Tkalčec u 39. minuti nehotično je pogodio svoju mrežu što je gostima bilo dovoljno za pobjedu.

Sloga iz Zdenaca rezultatom 2:0 svladala je Grabić na njegovom terenu. Pogotke su postigli Patrik Turković u 33. i Marko Mataija u 61. minuti.

Slatina je u gradskom derbiju u Gornjem Miholjcu pobijedila Miholjac 4:0. Matija Bubaš bio je dvostruki strijelac u 26. i 56. minuti, dok su domaću mrežu još pogodili Mateo Jerešić u 43. i Dominik Bogati u 59. minuti.

Istim rezultatom slavio je i Lukač 05 na gostovanju kod Croatije u Grabrovnici. U prvom dijelu domaću mrežu pogodio je Antonio Babec u 19. i 21. minuti, dok su u nastavku strijelci bili Josip Šoštar u 60. iz igre i Karlo Pelko u 65. minuti s bijele točke.

Dinamo iz Kapele Dvora u prvom dijelu utakmice riješio je pitanje pobjednika na gostovanju u Podgorju. Prvi pogodak postigao je Rene Prugovečki u šestoj minuti, a pred sam kraju prvog dijela Jozo Iličić i Stjepan Rajnović riješili su pitanje pobjednika. Iličić je mrežu pogodio u 41., a Rajnović u 43. minuti. U drugom dijelu igrači trenera Mile Gradića stvorili su desetak prilika, ali više nisu uspjeli zatresti mrežu Martina Špoljarića tako da je ostalo 3:0 za goste.

Rezovac je na gostovanju kod Mladosti u Vukosavljevici u prvom dijelu poveo 3:0 zgodicima Matea Tomića u 12., Darija Kovačevića u 16. i Mihaela Komara u 30. minuti. U drugom dijelu David Blatarić u 50. minuti smanjio je gostujuću prednost na 3:1. Mateo Tomić u 65. minuti postiže četvrti gostujući pogodak, a konačnih 4:2 postavio je Stipo Djak svojim golom u 74. minuti.

Dinamo iz Četekovca pobijedio je Munju u Velikom Rastovcu 5:2. Gosti su poveli u prvom dijelu zgodicima Ivana Ivčića u 14. i Alena Šareca u 39. minuti. Najbolji domaći strijelac Josip Vida u 52. minuti smanjio je na 2:1. Svojim golovima Matej Dorinka u 60., Hrvoje Ibričić u 65. i Leon Kokoška u 74. minuti potvrdili su gostujuću pobjedu. Konačnih 5:2 svojim pogotkom postavio je domaći igrač Ivan Amidžić u 86. minuti.

Kvalitetna momčad Zrinskog iz Nove Bukovice iskoristila je sve pogreške domaće Borove i došla do uvjerljive pobjede 7:2. U prvom dijelu gosti su poveli 4:0. Prvo je domaći igrač Drago Kozlinger “načeo” mrežu svog vratara Nikole Pleše u 15. minuti. Slijedili su golovi Renata Matote u 31., Danijela Podmanickog u 40. i Matea Mutnjakovića u 45. minuti. U drugom dijelu sva tri zgoditka za gostujuću momčad postigao je Robert Šomođi u 49., 55. i 82. minuti. Domaće zgoditke postigao je Mateo Gegić u 52. i 89. minuti.

Lider Premijer županijske lige, Bratstvo iz Gornjeg Bazja, s 8:0 je svladao Omladinac u Koriji. Antonio Paulović bio je strijelac u 30., 32 i 80. minuti, Filip Rebić u 4. i 44., Dino Milinović u 37. i 84., a Leo Hokman u 65. minuti.

Jednako efikasna bila je i drugoplasirana momčad Premijer županijske lige Mladost iz Čačinaca koja je u Bakiću nadjačala domaću Mladost. Strijelci su bili Marin Zuanović u osmoj, Matej Rukavina u 27., Antonijo Ognjenović u 28., Florijan Rupčić u 49. i 85., Ivan Jelenčić u 70., Toni Ramić u 73. te Luka Vukovski u 74. minuti.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content