Likovnjaci OŠ Đurđevac u hvalevrijednoj akciji Velika djeca za malu djecu: Oslikali prostorije pedijatrijske ambulante Doma zdravlja

Učenici OŠ Đurđevac, članovi Likovne skupine od 5. do 8. razreda i učenici 6. i 7. razreda Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac s učiteljima Zoranom Vidakovićem i Sanjom Flajs -Vidaković, rado su prihvatili poziv Doma zdravlja KC-KŽ i priključili se akciji „Velika djeca za malu djecu“ u sklopu koje su oslikavali prostorije đurđevačke Pedijatrijske ordinacije.

Motive đurđevačkoga Starog grada, pjetlića, devica, ribica, cvijeća i leptira, na prijedlog učitelja likovne kulture OŠ Đurđevac Zorana Vidakovića, sa zadovoljstvom su prihvatili u Domu zdravlja KC-KŽ. Dom zdravlja im je osigurao boje i sav ostali materijal, a potom je prostore čekaonice i ordinacije s puno volje i entuzijazma oslikavalo 22-je đurđevačkih kreativnih osnovaca. To su bili: Mario Kampić, Emanula Ščetinec, Emanuel Kalinić, Leon Segen, Ilija Petar Horvat Sinjeri, Alina Bakač, Petra Čeko, Idora Lopar, Filipa Domović, Lorena Balog, Ksenija Horvat, Gabrijel Kožar, Emanuel Kožar, Karlo Sabolić, Luka Sabolić, Tea Josipović, Arijan Marković, Helena Pintar, Ana Domišljanović, Lara Hosi, Sara Zlatec i Dominik Bogdan.

– Zbog rada ambulante oslikavali smo samo jednom tjedno i to od siječnja do ožujka. Učenici su bili maksimalno motivirani, što se vidi u konačnici na zidovima koji će sigurno razveseliti male pacijente i učinit im boravak u ambulanti što ugodnijim – rekao je učitelj likovne kulture Vidaković i zahvalio se ravnateljstvu i djelatnicima Doma zdravlja te svim svojim kreativcima koji su pokazali predanost, nesebičnost i empatičnost prema malima.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content