Našički gradonačelnik Kašuba sa suradnicima obišao dovršetak dijela radova u Ulici Vatroslava Lisinskog

Danas (ponedjeljak) je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba sa svojim suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir, predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Grada Našica Darkom Cerovskim, direktorom Našičkog vodovoda d.o.o. Josipom Matekom, pomoćnikom voditelja EU projekta aglomeracije Našice Damirom Farkašem i predstavnicom izvođača radova Gebruder d.o.o obišao dovršetak dijela radova u Ulici Vatroslava Lisinskog u Našicama.

Gradonačelnik Kašuba rekao je kako je završen dio rekonstrukcije nogostupa nakon što su u okviru aglomeracije Našice u dijelu spomenute ulice postavljeni i novi kanalizacijski vodovodi dugi 750 metara te je izgrađeno i 35 novih priključaka na kanalizacijsku mrežu. Iznos od 150.000 eura uložen je u ovaj dio grada.

-Danas smo obišli završene radove u sklopu projekta aglomeracije, najvažnijeg projekta Grada Našica, čija je ukupna vrijednost 30 milijuna eura. Posjetili smo Ulicu Vatroslava Lisinskog gdje je obnovljena kanalizacijska mreža dužine 750 metara, a ugrađeno je 35 novih priključaka, čime smo značajno unaprijedili kvalitetu života u ovom dijelu grada. Kao posljedica radova došlo je do oštećenja nogostupa, a za taj problem izdvojili smo 30 tisuća eura za njegovu rekonstrukciju. Važno je naglasiti da kolni prilazi nisu oštećeni te da su ih pojedinci obnovili u vlastitom trošku. Sljedeća faza obuhvatit će područje do križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira. Uz obnovu nogostupa, dodali smo i ivičnjake koji su također financirani iz gradskog proračuna, kako bismo dodatno poboljšali kvalitetu nogostupa, čija vrijednost iznosi 10 tisuća eura – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba uz zahvalu svim građanima na strpljenju i suradnji tijekom ovih infrastrukturnih radova.

Foto 2 3

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski pozvao je stanovnike na strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja budućih radova koji će doprinijeti većoj kvaliteti života.

-Prije svega želim izraziti veliku zahvalnost svim stanovnicima Ulice Vatroslava Lisinskog na njihovom strpljenju tijekom radova u ulici, kao i ispred njihovih domova. Završili smo prvi dio kanalizacijske mreže i rekonstrukciju nogostupa, zaista je važno reći kako je jedan dio radova gotov, ali planiramo nastaviti s uređajem cijele Ulice Vatroslava Lisinskog, kao što je i gradonačelnik najavio. Ovom prilikom želio bih apelirati na strpljenje, ne samo mještana ove ulice već i na sve građane koji koriste ovu prometnicu, kao i ostale dijelove grada Našica poput Ulice Josipa Jurja Strossmayera gdje također provodimo značajne radove. Svjesni smo da tijekom radova dolazi do poteškoća i problema te bih još jednom zamolio sve za strpljenje i razumijevanje. Na kraju radova ulica će dobiti potpuno novi izgled koji će estetski biti ugodniji i pridonjeti većoj kvaliteti života svih mještana – zaključio je Darko Cerovski.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content