Općina Podravske Sesvete s udrugama potpisala ugovore o financiranju: Dodijeljena im sredstva za planirane programe i projekte u 2024. godini

U prostorijama Općine Podravske Sesvete jučer (četvrtak) je održana  svečanost potpisivanja ugovora s predstavnicima udruga za planirane programe i projekte u 2024. godini za koje je Općina izdvojila 50.265 tisuća eura.

Udruge su se na Javni natječaj mogle javiti s programima/projektima koji se odnose na razvoj civilnog društva, na kulturu, na predškolski odgoj, na obrazovanje i znanost, na socijalnu skrb i zdravstvo, na gospodarske aktivnosti, na ekologiju, na sport i tehničku kulturu, te na ostale nespomenute aktivnosti koje mogu doprinijeti razvoju ruralnog razvoja i zadržavanja ljudi u ruralnom prostoru.

Programi/projekti udruga odabrani su na temelju pristiglih prijava na Javni natječaj za prijavu programa i/ili projekata udruga građana usmjerenih za održivi ruralni razvoj iz Proračuna Općine Podravske Sesvete za 2024. godinu.

– Potpisali smo ugovore o društvenim aktivnostima s jedanaest udruga odnosno 14 projekata, koji će provoditi na području Općine Podravske Sesvete. Moram napomenuti da mi je iznimno drago da udruge aktivno sudjeluju u svom radu i što će naše društvene aktivnosti biti još bogatije. Iz proračuna smo izdvojili 50 tisuća eura i vjerujem da će ova financijska sredstva biti dostatna za njihove kvalitetne programe koji će svakako egzistirati ne samo na području Općine, nego i Županije – rekao je načelnik Mladen Sitek.

Načelnik je tako ugovore potpisao s predstavnicima udruga: Športskog konjičkog kluba Podravske Sesvete, Hrvatskog folklornog društva “Sesvečice” Podravske Sesvete, Lovačke udruge “Jelen”, Stočarske udruge Podravske Sesvete, Športskog ribolovnog kluba “Kečiga” Podravske Sesvete, Udrugom privatnih šumovlasnika „Prek“ , Nogometnim klubom „Drava“, Udrugom mladih Draganci, Kulturno prosvjetnom udrugom “Mladost” Podravske Sesvete, Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, te Udrugom za rano otkrivanje mladih inovatora „Fletni dijak“.

Spomenute udruge nastavit će promovirati sport, gospodarske aktivnosti, tradiciju i kulturu, te čuvati običaje i brinuti za potrebe mladih, ali i svih drugih mještana.

(podravske-sesvete.hr)

potpis2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content