Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača prigodnom priredbom proslavila Dan škole

U Centru za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači jučer (ponedjeljak) je održana priredba učenika Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača povodom proslave Dana škole i 206. rođendana pjesnika Petra Preradovića pod nazivom “Petrov vremeplov”. 

Temom „Petrov vremeplov“, idejom našeg ravnatelja Igora Maresića, željeli su ispričati priču o vremenu od osnivanja naše škole do današnjih dana, ali i stvoriti sjećanja i uspomene za neke buduće generacije.

Za ovu prigodu napravljena je zajednička fotografija i video uradak svih učenika i učitelja, a uz ravnatelja na priredbi, odnosno obilježavanju Dana škole nazočila je i Marina Bunić, pročelnika Upravnog odjela za demografiju i obrazovanje VPŽ te predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan. 

Program je otvorio školski zbor pod vodstvom učitelja Davora Jendrašića, a izveli su pjesmu “Pusti svoje mlado srce”. U vremeplov je uskočio i  ravnatelj Igor Maresić te se nazočnima obratio prigodnim riječima.

Scenskim prikazom “Škola nekad i danas” predstavili su se učenici šestoga razreda Lovro Smolčić i Josip Badanjek pod vodstvom učiteljice Martine Smolčić. U plesnom vremeplovu zaplesali su rock and roll, zajedno s učenicima plesne skupine 1. a razreda koje je uvježbala učiteljica Jasminka Šestanj.

Dramska skupina, pod vodstvom učiteljice Romine Lukačić, riješila je nesporazum u komunikaciji scenskim prikazom ”Preradović ili Predragović?”.  A svoju kreativnost pokazali su nam učenici 2. c razreda, pod vodstvom učiteljice Jelene Begović, a izveli su modernu plesnu koreografiju “Waka Waka”.

Na kraju se još jednom pridružio školski zbor te  izvedbom pjesme “Uhvati ritam” prenio poruku da sve u životu dođe u pravo vrijeme, a zvijezda vodilja je – ljubav!

(OŠ Petra Preradovića Pitomača, foto: Foto Begović) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content