Početak provedbe usluge osobne asistencije u Udruzi “Vretenac” Slatina: Osigurati pomoć osobama s invaliditetom u aktivnostima koje ne mogu izvoditi sami

Nakon što je 19. prosinca potpisala ugovor o pružanju usluga osobne asistencije s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, odnosno ministrom Marinom Piletićem, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina sada počinje s provedbom ove socijalne usluge.

– Ponosni smo na našu udrugu, naše zaposlenike i korisnike što smo uspjeli implementirati ovu važnu socijalnu uslugu koja će osigurati pomoć i podršku osobama s invaliditetom u aktivnostima koje ne mogu izvoditi sami radi vrste i stupnja invaliditeta, a koje su im svakodnevno potrebne u kući i izvan kuće te pomoć i podrška u komunikaciji i primanju informacija. Istim smo omogućili zapošljavanje novih osoba, čime smo rad Udruge Vretenac podigli na novu razinu, omogućili smo joj daljnji rast i razvoj, a našim korisnicima uslugu koju će imati konstantno. Pozdravljamo ovim putem sve naše novozaposlene asistente te se veselimo svim budućima, s obzirom da je usluga tek zaživjela – istaknuli su iz UOSIT “Vretenac” Slatina.

(UOSIT “Vretenac” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content