Šahovski klub “Radnik” Velimirovac održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U prostorijama Društvenog doma Stjepan Pintarić u Velimirovcu jučer (petak) je održana redovna godišnja izvještajna Skupština Šahovskog kluba “Radnik” Velimirovac. Na skupštini je nazočan bio i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predstavnik Sportske zajednice Grada Našice i županijski vijećnik Vanja Prošić te drugi uvaženi gosti.

Predsjednik kluba Goran Tomaić na samom početku skupštine pozdravio je sve prisutne te otvorio skupštinu. Izvješće o radu za 2023. godinu podnio je tajnik i trener kluba Adam Tomaić. U izvješću su navedena sva natjecanja i rezultati koje su ostvarili igrači ŠK “Radnik” Velimirovac u prošloj godini. Posebno je naglasio uspjehe natjecateljskih timova na lokalnim i regionalnim turnirima te rad s mladima. Izdvojio je i kontinuirani rad na promicanju šaha među mladima. Izdvojio je i veliku važnost daljnjeg ulaganja u mlađe kategorije kako bi se potaknuo interes djece i mladeži za šah. Predsjednik kluba Goran Tomaić podnio je financijsko izvješće za 2023. godinu, kao i prijedlog programa rada te financijski plan za 2024. godinu.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba čestitao je članovima kluba na njihovom predanom radu te pohvalio rad kluba u prethodnom razdoblju.

– Danas je Šahovski klub “Radnik” Velimirovac održao svoju redovnu godišnju skupštinu, klub koji ima dugu tradiciju, povijest i kvalitetu rada te jako visoke zapažene rezultate. Ono što je jako važno reći u ime Grada Našica, oni zaista svojim radom i trudom doprinose u promociji našeg grada. Želio bih iskoristiti ovu priliku da im se zahvalim na njihovom uspješnom radu, te čestitati predsjedniku Goranu Tomaiću, treneru i tajniku Adamu Tomaiću, što zaista daju dio sebe za ovaj klub i animiraju mlade da se bave sportom- izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik kluba Goran Tomaić zahvalio se svima nazočnima na sudjelovanju te podršci i vjeruje kako će Šahovski klub “Radnik’ Velimirovac i dalje nastaviti biti uspješan te promicati zanimanje prema šahu.

– Kao što smo istaknuli i na samoj skupštini, mi smo ostvarili vrlo dobre rezultate u proteklom razdoblju. U prošloj smo godini imali nekoliko prvaka Slavonije i Baranje, kao i nekoliko prvaka Županije. Također smo sudjelovali u kadetskim natjecanjima s našom djecom s kojom radimo već godinama. Prošle smo se godine vratili s Prvenstva Hrvatske i to sa dva pehara, osvojivši dva treća mjesta. Djevojčice u kategoriji od 13 do 15 godina osvojile su treće mjesto u Hrvatskoj, dok su seniori nastavili igrati u četvrtoj ligi. Tijekom godine 80% naših sredstava usmjereno je na rad s djecom. Plan za ovu godinu je da nastavimo istim tempom, a već smo održali pet natjecanja isključivo s djecom, a koja su ostvarila zapažene rezultate. Naši su kadeti odigrali već dosta turnira, a i seniori su krenuli sa svojom četvrtom ligom i uvjerljivo zauzimaju prva mjesta nakon dva kola. Želio bih se zahvaliti svima koji su nas podržali, a posebno Gradu Našicama i Sportskoj zajednici Grada Našica- rekao je predsjednik Goran Tomaić.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content