Skupština Udruge “Škrinja Bušetina”: Romana Široki Đurasević izabrana za novu predsjednicu

U Društvenom domu u Bušetinu u subotu, 2. ožujka održana je redovna izborna i izvještajna skupština Udruge “Škrinja Bušetine”.

Udruga „Škrinja“ osnovana je 2012. godine s ciljem očuvanja materijalne i nematerijalne baštine Bušetine. Dvadesetak članica doprinosi obilježavanju i održavanju svih važnijih događaja i blagdana u Bušetini.

-Kao značajne uspjehe važno je izdvojiti osnutak malog Zavičajnog muzeja Bušetine, ponovo pokretanje folklorne djelatnosti te održavanje Smotre folklora u Bušetini. Doprinos očuvanju božićnih i uskrsnih običaja te ono najvažnije okupljanje i druženje članica i svih ljudi dobre volje. Trenutno se piše monografije Bušetine, najobuhvatnije djelo koje bi trebalo na jednom mjestu objediniti sve spoznaje o Bušetini s raznih aspekata- istaknuto je u izvješću o dosadašnjem radu Udruge.

Nakon podnesenih izvješća zbog isteka mandaat razriješene su vodeće osobe udruge te su izabrane osobe koje će Udrugu „Škrinja Bušetina” voditi u iduće četverogodišnjem razdoblju.

Dosadašnju predsjednicu Gordanu Brlas, zamjenicu Lidiju Kovačić te tajnicu Dijanu Nađaković naslijedilo je novo vodstvo Udruge. Za novu predsjednicu je izabrana Romana Široki Đurasević, njezina zamjenica je Melita Brlas, dok je nova tajnica Ana Brlas. Za blagajnicu je izabrana Dijana Nađaković dok je nova likvidatorica Udruge Dijana Matuzalem.

Dosadašnjoj predsjednici Gordani Brlas uručena je zahvalnica i prigodni poklon za dosadašnji uspješan rad.

-Voditi ovako lijepu Udrugu je bila velika čast, ali i posao oko sinkronizacije svih događanja i ostvarivanja plana rada Udruge. Za uspješan rad podjednako je važan angažman svih članica i članova koji su uvijek složno i aktivno pristupali zadacima. Novoj predsjednici i vodstvu udruge želim da tako uspješno nastave i dalje, pa i bolje- tom prigodom naglasila je dosadašnja predsjednica Gordana Brlas.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content