Stanje u prometu: Gupčevom ulicom u Virovitici “proletio” sa 126 km/h, vozač u Suhopolju napuhao 1,98 promila

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano osam prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i po jedan vozač i putnik u osobnom automobilu i vozač motocikla su lako ozlijeđeni, priopćila je danas (ponedjeljak) PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 443 prekršaja, od kojih 24 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 218 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h je za osobni automobil utvrđena u ponedjeljak, 26. veljače u 22,20 sati u Ulici Matije Gupca u Virovitici, na dionici ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

Protekli tjedan je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg utvrđena u nedjelju, 3. ožujka u 23:20 sati u Suhopolju kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content