U OŠ Đurđevac, DV Maslačak i Udruzi Mali princ obilježen Dan ružičastih majica: Stop nasilju! Nasilje prestaje ovdje!

I ove godine je zadnje srijede u veljači u Osnovnoj školi Đurđevac obilježen Dan ružičastih majica, tematski posvećen prevenciji protiv bilo kojeg oblika nasilja nad vršnjacima. Kao i prijašnjih godina učenici i učitelji različitim oblicima rada pridružili su se mnogim školama u svijetu i poslali poruku; Stop nasilju! Nasilje prestaje ovdje!

-Ove godine djeca su posebno upozorena i na sve češće prisutno elektroničko nasilje (cyberbullying). Ono se odnosi na upotrebu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svrhe ogovaranja, ismijavanja, ponižavanja i različitih drugih prijetnji. Takvo je nasilje jednako ozbiljno kao i drugi oblici nasilja. Vršnjačko nasilje dovodi do vrlo negativnih posljedica, niskog samopoštovanja, slabijeg školskog uspjeha, anksioznosti i depresije, pa je nužno što prije reagirati na bilo kakvo nasilje, bilo da su sami bili izloženi ili su samo svjedočili nasilju nad nekim drugim. Dobro je razgovarati o tome s odraslom osobom od povjerenja, prije svega s roditeljima, te svojim učiteljima ili stručnim suradnicima u školi – pojasnio je pedagog OŠ Nikola Vuković.

Učenici 6.d razreda, Adam Markovica, Emanuel Stanešić, Ema Mikulić, Franka Martinčić i Laura Goll, prihvatili su ideju razrednice Davorke Hrženjak da kažu stop nasilju glazbom. Za vrijeme odmora odsvirali su poznatu pjesme „Kad bi svi ljudi na svijetu“ i oduševili prisutne te ovim putem upućuju posebnu zahvalu učiteljici Kristini Benko Markovica koja im je pomogla uvježbati skladbu.

Dan ružičastih majica obilježili su i Đurđevački predškolci u DV Maslačak koji su se na tu temu likovno izražavali, dok su članovi Udruge Mali princ dan obilježili izradom plakata i razgovorom o problematici vršnjačkoga nasilja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content