U ponedjeljak, 4. ožujka započinje jubilarni 10. “Ženijalni tjedan”: Evo što vas sve očekuje

Pučko otvoreno učilište Slatina i ove godine priprema već tradicionalnu filmsku manifestaciju posvećenu obilježavanju Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka, a obilježavaju ga kina diljem Hrvatske pod nazivom “Ženijalni dani”.

Ove godine Kino mreža slavi 10. rođendan, a program “Ženijalni dani” proslavlja 10 godina prikazivanja sjajnih ženskih filmova u ožujku, te postaje “Ženijalni tjedan”. Osim toga, program je obogaćen i novim potprogramom “Doku-dan” kao i filmovima koji se prikazuju i u sklopu Mjeseca Frankofonije, a u suradnji s Francuskim Institutom.

Jubilarni “Ženijalni dani” održavaju se od 4. do 10. ožujka, a prikazuje se šest filmskih ostvarenja koja na kino platna donose ženske priče koje ne smijete propustiti.

U “Ženijalnom tjednu” ove godine sudjeluje čak 30 nezavisnih kina, u kojima će gledateljice i gledatelji moći vidjeti premijerne i reprizne filmske naslove kojima su u fokusu, naravno, žene.

Novitet “Doku-dan” u cilju ima promociju dokumentarnog filma i poticanje na razmišljanje o važnosti dokumentarne forme. Povodom toga dokumentarnim film “Voljeti Patriciju Highsmith” prikazivat će se 6. ožujka u desetak kina među kojima je i Kino Slatina, a film je na rasporedu u 18 sati.

Istoga dana u 20 sati, posjetitelje Kina Slatina očekuje još jedna romantična priča i velika doza nostalgije u kultnon filmu “Čelične magnolije” redatelja Herberta Rossa.

Na sam Dan žene, 8. ožujka u 18 sati na programu je u sklopu Mjeseca Frankofonije i u suradnji s Francuskim institutom romantična drama “Okus ljubavi”.

U subotu, 9. ožujka u 18 sati ”poslastica” desetog po redu programa “Ženijalni dani” je premijerno prikazivanje dugoiščekivanog cjelovečernjeg prvijenca bosanske redateljice Une Gunjak. Radi se o filmu “Ekskurzija” koji je svjetsku premijeru doživio na festivalu u Locarnu, gdje je i dobio posebno priznanje.

A u nedjelju, 10. ožujka u 18 sati na programu je i norveški film za cijelu obitelj “Kraljica plesa”(8+), o dvanaestogodišnjoj Mini koja možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprječava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu.

Sve detalje oko projekcija i o samim filmovima možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content