Dinko Brezec spasio život starijoj ženi, iznio je iz plamteće kuće

U subotnju večer hrvatski branitelj Dinko Brezec, predsjednik Nogometnog kluba Dinamo iz Josipova, postao je neplanirani junak u spašavanju života starije žene iz plamteće obiteljske kuće.

Dojava o požaru u obiteljskoj kući u Ulici Matije Gupca u Slatini stigla je u 18:30 u Županijski vatrogasni operativni centar, stavljajući na djelo protokole hitnog reagiranja. Javna vatrogasna postrojba grada Slatine brzo je odgovorila na poziv, upućujući pet vozila i osam vatrogasaca na mjesto događaja, te zatiče kuću skoro cijelu zahvaćenu plamenom, čemu je pridonesao vrlo jak vjetar. Slatinski vatrogasci su oko 21 sat lokalizirali požar te spriječili širenje vatre na susjedne kuće, a u 22 sata požar u potpunosti ugasili. No, bez Brezecove brze reakcije, ishod je mogao biti tragičan.

Brezec se s prijateljima vraćao iz Nove Šarovke nakon gledanja nogometne utakmice kada su primijetili gusti dim koji se širio iz obližnje kuće. Umjesto da okrene glavu ili čeka dolazak službenih službi, Brezec je odmah reagirao. Bez razmišljanja, zaustavio je automobil i pritekao u pomoć.

– Primijetili smo dim i plamen kako izlaze iz kuće dok smo prolazili automobilom ulicom. Bez oklijevanja smo stali, izašli iz automobila i nazvali vatrogasce. Kad nam je jedan vozač rekao da u toj kući živi starija žena, odmah sam odlučio provjeriti je li netko unutra. Unatoč gustome dimu i teškom disanju, ušao sam u kuću i pronašao ženu koja je zapomagala. Bez vidljivosti, slijedio sam njen glas, podigao je i iznio iz kuće koju je sve više zahvaćao plamen. Bio je to instinktivni odgovor na trenutačnu situaciju – ispričao je Brezec.

f7cd58b7-8274-45ac-b482-d9cfe220871f

Njegova hrabrost nije prošla nezamijećeno. Bez obzira na opasnost od dima i plamena, Brezec je ušao u kuću, a njegova odlučnost i brza reakcija bili su ključni u spašavanju života i sprječavanju veće tragedije.

– Iako ne smatram da sam nekakav heroj, vjerujem da bi to učinili i drugi. Moram pohvaliti brzi dolazak vatrogasaca. Stigli su za 5-6 minuta od dojave mog kolege Slivara, a ubrzo su stigli i policija i Hitna medicinska služba – naglasio je prisebni Brezec.

Nakon pružanja prve medicinske pomoći, žena je prevezena vozilom Hitne pomoći na daljnju obradu zbog udisanja dima. Uzrok požara bit će poznat nakon što protupožarni inspektor provede očevid.

Ovaj događaj podsjeća nas na važnost brze reakcije i solidarnosti u kriznim situacijama. Brezecova hrabrost i predanost pokazale su da svatko od nas može biti heroj u pravom trenutku.

(icv.hr, adf; Foto: čitatelj i D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content