Đurđevčane probudio Puhački orkestar DVD-a budnicom: Na Trgu pjevale Đurđevčice uz tamburški orkestar Krešo Lukačić

Svojom tradicionalnom budnicom ulicama grada Đurđevca, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, budili su Đurđevčane i najavili početak bogatog nedjeljnog programa koji je TZ grada Đurđevca pripremila u sklopu ovogodišnjeg programa „Đurđeva v Đurđevcu 2024.“.

Lijepo uređen glavni gradski Trg sv. Juraj okupio je sve budne već prije podne ponovo na Proljetnom sajmu, gdje su se svojim prehrambenim, povrtnim, cvijetnim, gastronomskim i kreativnim proizvodima predstavljale brojne udruge, OPG-ovi, domaće radinosti i obrazovne institucije.

Nije izostala ni pečena riba na rašljama i kotlu, što je mnogim domaćicama olakšalo pripremanje nedeljnog objeda, a posebni umjetnički program su pripremili članovi Tamburaškog orkestra „Krešo Lukačić“ iz Koprivnice uz gošće ŽVS Đurđevčice, solistice Lorenu Vlašić i Jelenu Košutić te Tamburaše bez imena.

Istovremeno, svi posjetitelji mogli su uživati u izložbi Bonsaija koja je to do 16 sati otvorena u Domu kulture u Đurđevcu.

Program „Đurđeva v Đurđevcu 2024.“ se nastavlja sutra u Domu kulture predavanjem o širenju mreže udomiteljstva, a središnji dan obilježavanja Đurđeva i Dana grada bit će u utorak, 23. travnja. Na sam Dan grada i blagdan sv. Jurja, nebeskog zaštitnika grada Đurđeva, bit će misa u 11 sati u župnoj crkvi sv. Jurja, a u 13 sati u Domu kulture svečana sjednica Gradskoj vijeća s podjelom javnih gradskih priznanja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content