Samonatapajućim cvjetnjakom Industrijsko-obrtnička škola Virovitica u finalu natjecanja “Ideja godine”

Talentirani mladi inovatori iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica Igor Amidžić i Filip Horvat i njihov mentor prof. Zoran Kozjak stigli su do finala prestižnog natjecanja “Ideja godine”. Njihova inovacija “samonatapajući cvjetnjak” privukla je pozornost i zasluženo ih odvela u završnicu ovog natjecanja koje organizira poznati portal srednja.hr.

Finale koje se održava 2. i 3. svibnja okupit će najbolje mlade umove iz cijele zemlje kako bi predstavili svoje kreativne ideje. Pobjednik će osvojiti nagradu od impresivnih 3000 eura, ali još važnije, dobit će priliku da svoju ideju pretvori u stvarnost.

Samonatapajući cvjetnjak je inovacija namijenjena održavanju sobnih i drugih biljaka tijekom izbivanja, pa je samim time idealan za vrijeme godišnjih odmora ili za živo cvijeće na groblju. 

– Stvoren je zahvaljujući principu dvostrukog dna i sustava koji omogućava blago isparavanje i natapanje biljke tijekom dužeg razdoblja. Konkretno, jedan cvjetnjak s 1,5 litrom vode biljci ili više njih osigurava potrebnu tekućinu punih mjesec dana i to u ljetnim uvjetima.

Hermetički je zatvoren tako da predstavlja provjereno i korisno rješenje za ljubitelje cvijeća i bilja koji moraju na put ili ne mogu svoje biljke svakodnevno zalijevati. Ponosni smo što je ova ideja prepoznata od kolega inovatora i stručnjaka te se nadamo dobrim vijestima sa završnice natjecanja – poručio je mentor Zoran Kozjak. 

(icv.hr, vpz.hr)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content