Još uvijek imate kune kod sebe? Više ih ne možete zamijeniti u HNB, doznajte novu lokaciju

Ovogodišnja promjena pravila za zamjenu hrvatske kune u euro uvodi nove smjernice za korisnike usluga Hrvatske narodne banke (HNB). Od ove godine zamjena novca moguća je isključivo putem HNB-a, slanjem poštom ili osobnim dolaskom.

Međutim, od ponedjeljka, 15. travnja, korisnici više ne mogu obavljati ovu uslugu u sjedištu HNB-a u Zagrebu. Hrvatska narodna banka, u nastojanju da poboljša kvalitetu usluge zamjene gotovog novca, premješta sve aktivnosti zamjene kune u euro na novu adresu: Ulica Nikole Jurišića 17, Zagreb. Radno vrijeme šaltera za zamjenu novca bit će od ponedjeljka do petka, od 8:30 do 15:30 sati.

HNB podsjeća korisnike da osim osobnog dolaska u Hrvatsku narodnu banku, postoji mogućnost dostave gotovog novca na zamjenu putem poštanskih usluga do iznosa od 15.000,00 kuna, ali uz osobnu odgovornost. Kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti za pošiljatelje i HNB, za pošiljke upućene iz inozemstva preporučuje se slanje osiguranih pošiljaka u vrijednosnom pismu ili osobni dolazak u sjedište HNB-a.

(icv.hr, HNB)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content