Krenula izgradnja novih prostorija Nogometnog kluba Šipovac: Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba obišao radove

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba u pratnji članova Nogometnog kluba Šipovac danas (subota) je posjetio gradilište budućih novih prostorija Nogometnog kluba Šipovac.

Investicija vrijedna 570 tisuća eura predstavlja važan i značajan korak za cijelu zajednicu. Osječko – baranjska županija do sada je izdvojila 10 tisuća eura, a Grad Našice je uložio 65 tisuća eura. Dosadašnje ulaganje od 15 posto usmjereno je u projektnu dokumentaciju, zemljane radove, izmještanje plinovoda i izgradnju temelja.

Nastavak radova bit će nastavljeni ovisno o raspoloživosti proračunskih sredstava. Po samom završetku radova Nogometni klub će dobiti dugo očekivane i željene prostorije i svlačionice koje se nalaze uz sam nogometni teren.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako je ova investicija veliki i važan korak za Grad Našice te će uz pomoć županije i gradskog proračuna i dalje financirati ovaj hvalevrijedan objekt.

-Danas sam imao priliku vidjeti temelje novih prostorija NK Šipovac što predstavlja važan korak za naš grad. Kroz godine, često smo čuli apel mještana, igrača te članova uprave o potrebi za boljim uvjetima, posebno u vezi sa sigurnosti igrača jer je prelaženje ceste do postojećih svlačionica bio problematičan. Iz tog sam razloga izrazio zadovoljstvo vidjevši ove temelje jer Grad Našice teži ulaganju u nove standarde i podizanju kvalitete života naših građana uključujući i podršku klubovima poput NK Šipovac. Ulaganje u sportske objekte nije samo ulaganje u infrastrukturu već i u zajednicu i identitet našega grada. Stoga ćemo nastaviti s ovim projektima uz podršku financiranja kako od županije, tako i kroz gradski proračun. Ovi radovi su samo početak, a cilj je osigurati zadovoljstvo igrača, članova uprave i mještana Šipovca – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Blagajnik i tajnik kluba Dražen Ibriks rekao je kako će nove prostorije biti otvorene i za sve ostale sportske klubove, udruge te organizacije s područja Grada.

-Dugo smo čekali ovaj trenutak, odnosno početak radova na novim prostorijama. Ovo je bio veliki izazov za naš klub, ali napokon smo započeli. Radovi su u punom zamahu i već sada možemo vidjeti kako će ove nove prostorije obogatiti našu lokalnu zajednicu. Naša najveća briga sigurno je bila sigurnost, s obzirom na to da se naše stare svlačionice nalaze preko ceste, što je predstavljalo opasnost za naše igrače, posebno u sumrak. Sada se napredak jasno vidi – temelji su već betonirani, a završni radovi se odvijaju brzo uz pažljiv nadzor naših mještana, ali i članova kluba. Novi objekt imat će svlačionice za domaće i gostujuće ekipe, društvenu prostoriju i ostale potrebne sadržaje poput praonice i kotlovnice. Ovo će značajno poboljšati uvjete za naše igrače i za cijelu zajednicu. Planiramo otvoriti vrata naših svlačionica i drugim klubovima, udrugama i organizacijama u gradu, jer smo uvjereni da će ovo biti prostor koji će koristiti cijela zajednica. Nažalost, danas nisu s nama predsjednik Miroslav Ivanković i predsjednik Nadzornog odbora Dražen Horvatek, koji su ključni u vođenju ovog projekta, jer se nalaze na službenom putu.” – rekao je tajnik Ibriks.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

IMG 20240413 102900 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content