LAG “Virovitički prsten” ostvario financiranje za dva projekta, zdravlje i kultura u fokusu donacija

Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ je u suradnji s organizacijama civilnog društva i ustanovama s područja djelovanja LAG-a prijavila projekte na Natječaj za dodjelu donacija u 2024. godini “Svjetlo na zajedničkom putu”, koji je raspisan od strane Hrvatske elektroprivrede (HEP d.d.). Temeljem donesenih rezultata Natječaja, odabrana su 2 projekta koje je prijavila Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“.

Nositelj prvog projekta pod nazivom „Nove mogućnosti za zdravije sutra“ je Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“, koja će taj projekt provesti u suradnji s Općinom Suhopolje, Kulturnom udrugom KrEdA iz Suhopolja, Županijskim volonterskim centrom Bonum, Turističkom zajednicom općine Suhopolje i Udrugom distrofičara Virovitica. Svrha projekta je podizanje svijesti i važnosti o fizičkoj aktivnosti, odnosno zaštita i promicanje zdravlja i boravka na otvorenome. Kroz ovaj projekt nabavit će se i postaviti sprave za vježbanje na otvorenome te ljuljačka za osobe s teškoćama u razvoju u sklopu dječjeg igrališta sa svrhom podrške osobama s invaliditetom. Za provedbu ovog projekta odobreno je 1.800,00 EUR.

Drugi projekt pod nazivom „Sve naše godine“ provodit će Kulturno umjetnička udruga „Graničar“ Okrugljača koja obilježava jubilarnih 45 godina svojeg djelovanja. Cilj provedbe ovog projekta je upoznati širu javnost s radom i postignućima udruge, vrednotama područja na kojem djeluju te s bogatom kulturnom lokalnom i regionalnom tradicijskom baštinom. Također, primarni cilj im je senzibilizirati užu i širu lokalnu zajednicu na uključivanje u očuvanje tradicijske baštine podupirući rad kulturnih udruga te uključiti u udrugu mlađu populaciju kako bi i oni naučili vrednovati, voljeti i čuvati kulturnu baštinu. Za provedbu ovog projekta odobreno je 1.000,00 EUR.

(icv.hr, LAG “VIP”)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content