Maloljetnik (16) u Slatini bez vozačke upravljao motociklom pa skrivio prometnu nesreću, biciklist (58) u Cabuni napuhao 2,72 promila

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 14 prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su iste zadobile lakše tjelesne ozljede te deset s materijalnom štetom, izvijetila je danas Policijska uprava virovitičko-podravska.

U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola, dok su u pet prometnih nesreća počinitelji napustili mjesto događaja.

Najteža prometna nesreća dogodila se u subotu, 13. travnja oko 18:15 sati u Slatini, u Ulici Potočani, kada je 16-godišnjak prije prava na upravljanje vozilom (upravljao tehnički neispravnim i neosiguranim cross motociklom), zbog nedržanja sredine prometne trake prešao u suprotni trak gdje je došlo do pada vozača zajedno s motociklom na kolnik i udara u motocikl kraj ceste. Vozač motocikla zadobio je ozljedu glave.

Policijski djelatnici ukupno su utvrdili 376 prekršaja, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 151 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i drugo.

Najveću koncentraciju alkohola u organizmu od 2,72 g/kg utvrdili su kod vozača starosti 58 godina koji je zatečen kako upravlja biciklom u petak, 12. travnja u naselju Cabuna u općini Suhopolje.

Najveća brzina kretanja vozila od 125 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom u subotu, 13. travnja u mjestu Čađavački Lug, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka.

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content