Mjesec kreativnosti: Ožujak ispunjen raznolikim radionicama u LIK-u „Nikola Trick“ Virovitica

Likovni klub „Nikola Trick“ Virovitica organizirao je tijekom ožujka raznovrstan program kreativnih radionica za sve zainteresirane polaznike. Uz kontinuirane programe pod nazivom „Kreativno aktivni“ i „Kabinet kreativnih čudesa“ održane su i zanimljive radionice uoči blagdana Uskrsa.

Podsjetimo, „Kreativno aktivni“ je program namijenjen polaznicima od 18 godina bez obzira na iskustvo u likovnom izražavanju. Provodi se svakog petka tijekom cijele godine. Polaznici uče o različitim likovnim tehnikama poput slikanja akrilom, akvarelnim bojama, oslikavanja stakla i tkanine. Kroz druženja potiče se pronalaženje vlastitog izraza te izražavanje svog unutarnjeg svijeta kroz likovnu umjetnost. Upisi na likovne radionice mogući su tijekom cijele godine.

„Kabinet kreativnih čudesa“ je program namijenjen djeci do 18 godina. Provodi se u kontinuitetu svake srijede od 18 sati. Osmišljen je kroz niz likovnih radionica s ciljem poticanja likovnog i kreativnog izražavanja u svakom pojedinom djetetu. Na radionicama djeca razvijaju kreativnost i maštu te stječu nova prijateljstva. Potiče se dječje stvaralaštvo i spontanost u likovnom izražavanju.

Uskrsni ciklus radionica započeo je radionicom za osnovnoškolsku djecu. Tom prigodom djeca su ukrašavala prozirne pisanice. Zanimljivost kod prozirnih pisanica je ta što se i unutarnji dio pisanice može ukrasiti ili pak staviti na nju neki ukras. Većina djece se odlučila unutrašnjost popuniti perima u boji, a vanjski dio pisanice oslikavala su prigodnim simbolima koristeći pritom akrilne i konturne boje.

Druga radionica bila je obiteljskog karaktera. Roditelji i djeca zajedničkim snagama izradili su zanimljive kreacije na ponuđenim modelima zeca, pisanice i pijetlova.

Posebnu pozornost izazvale su radionice oslikavanja pisanica voskom. Okupljeni su imali priliku naučiti osnove te tradicijske i stare metode oslikavanja koja sve do danas plijeni svojom ljepotom.

Atmosfera na radionicama je uvijek zabavna, opuštena i poticajna. Sudjelovanjem polaznici provode kvalitetno vrijeme, stječu se nova znanja i vještine te se stvaraju nova poznanstva.

Likovnjaci iz LIK-a „Nikola Trick“ pozivaju i ovom prigodom sve zaljubljenike u likovnost da se pridruže njihovoj maloj zajednici i uživaju s njima u likovnoj umjetnosti, ali i međusobnom druženju.

(icv.hr, im, Foto: I. Molnar) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content