“MOJA PRVA MEDALJA” Nogometni turnir u Suhopolju okupio male nogometašice i nogometaše iz sedam klubova

Nogometni klub Suhopolje u ponedjeljak, 1. travnja, na glavnom terenu stadiona Park, organizirao je turnir pod nazivom “Moja prva medalja” za najmlađe nogometašice i nogometaše.

Na prvom turniru, za kojeg se vjeruje da će postati tradicija, sudjelovalo je sedam ekipa: koprivnički Slaven Belupo, Hajduk iz Pakraca, Garić iz Garešnice, Škola nogometa općine Lukač – Bratstvo Gornje Bazje, dvije ekipe NK Virovitice i Suhopolje.

Igralo se jednostrukim ligaškim sustavom, s tim da se nisu bilježili rezultati utakmica. Nije bilo pobjednika niti najboljih pojedinaca. Na kraju su svi sudionici dobili medalje.

-Bio nam je cilj da najmlađim igračicama i igračima približimo ovu najljepšu sporednu stvar na svijetu – nogomet te da ih uvedemo u svijet sporta na jedan najljepši mogući način, da osvoje svoju prvu medalju. Cilj je bio da svi zavole ljepšu stranu nogometa i zato se rezultati nisu niti bilježili. Za rezultate ima vremena, kad budu malo stariji. Ovaj prvi turnir je imao eksperimentalni karakter te je bio pozivni. Zadovoljni smo učinjenim. Iduće godine planiramo organizirati puno veći turnir – rekao nam je, nakon turira, voditelj Škole nogometa NK Suhopolje Aleksandar Matijašević.

Medalje svim sudionicima podijelio je načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

-Suhopolje je uvijek bilo prepoznatljivo po sportu, posebice nogometu. Ovaj turnir je najbolji način da najmlađe generacije još više zavole nogomet. Svim sudionicima turnira te njihovim trenerima, roditeljima i ostalima koji su se odazvali na turnir želim sretan Uskrs -zaključio je Goran Doležal.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, NK Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content