Muškarcu (66) oduzete tri puške: Policija podsjeća da akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 66-godišnjak počinio kazneno djelo “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici jučer su na širem području Osijeka obavili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 66-godišnjak, kojom prilikom su pronađene i uz potvrdu oduzete tri puške.

Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Podsjećamo građane da akcija “Manje oružja, manje tragedija” još traje.

– Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92- poručili su iz PU osječko-baranjske.

(PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content