Na snagu stupila odluka o izborima za Europski parlament

Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Izbori će se održati u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za: privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, putem sustava e-Građani, e-Birači, u Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, soba 16, na e-mail [email protected] ili telefonom na broj 743-144, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati, zaključno do srijede, 29. svibnja 2024. godine. od 7,00 do 24,00 sata.

Birači mogu do 29. svibnja 2024. svakog radnog dana, u vremenu od 7 do 15 sati, podnositi zahtjeve i na slijedećim lokacijama:

  • PITOMAČI, Matični ured Pitomača, Trg kralja Tomislava 18,
  • ORAHOVICI, Matični ured Orahovica, Franje Gavrančića 6
  • SLATINI, Matični ured Slatina, Trg svetog Josipa 10

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Državljanin druge države članice Europske unije koji imaju prijavljeno prebivalište ili privremeni boravak u Republici Hrvatskoj može ostvariti svoje biračko pravo u Republici Hrvatskoj ako Službi za poslove župana i opće poslove, ViroviticaTrg Ljudevita Patačića 1, soba 16 ili na e-mail [email protected] podnese zahtjev za upis u registar birača najkasnije 30 dana prije dana održavanja izbora odnosno do 9. svibnja 2024.

Birači za koje se, prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje.

Dodatne informacije pogledajte OVDJE

Obavijest biračima. 

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content