Napreduju radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac: Osigurano mjesto za svu djecu bez liste čekanja

Novi objekt koji niče na prostoru Dječjeg vrtića „Maslačak“, najbolja je potvrda da Grad Đurđevac brine za svoje najmlađe, da ni dalje neće imati liste čekanja za smještaj svojih najmlađih stanovnika i da će za sve njih biti dovoljno mjesta u predškolskoj ustanovi.

-Izgradit će se prostorije za 8 vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom. Projektom je, osim ovih 8 vrtićkih skupina planirana i mogućnost dodatne nadogradnje ukoliko se ukaže potreba za novim prostorima u budućnosti, tako da za mlade obitelji i djecu našega grada neće biti problema – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, a predsjednik GV Željko Lacković naglasio da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,7 milijuna eura, te da je iz EU fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 1,3 milijuna eura.

– Jedini smo grad koji nema liste čekanja za upis u dječji vrtić. Već za iduću pedagošku godinu najavljeno je povećanje broja upisane djece, a ovom dogradnjom i dalje će biti osigurano mjesto za svako dijete – rekao je Željko Lacković.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content