Nezaboravna subota u Đurđevcu za posjetitelje: Stigao novi stanovnik đurđevačkog mini ZOO-a

U sklopu ovogodišnjeg Dana grada i „Đurđeva v Đurđevcu 2024.“ Turistička zajednica Grada Đurđevca u suradnji s Gradom Đurđevcom i njegovim udrugama pripremila je ove subote bogat program svojim sugrađanima i posjetiteljima. 

U danu prepunom atraktivnih događanja krenulo se iz etno-sela, gdje su se sa okupljenima družili i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne i najavio novu atrakciju na prostoru Hrvatske Sahare.

–Riječ je o moćnoj ptici – grabljivici poznatoj pod imenom Harisov jastreb, koji će uskoro u društvo, uz sve ostale pernate stanovnike mini-zoo-a, dobiti i sovu i orao. Timaritelji su educirani za skrb o njima, pa će se tu moći razvijati i sokolarstvo koje je stavljeno na UNESCO-ovu zaštitnu listu – rekao je gradonačelnik Janči i svima poželio ugodan boravak u Gradu Picoka.

Mnogi su potom iskoristili mogućnost da u prostor Hrvatske Sahare uđu besplatno, istraže ljepote jedinstvene prirodne baštine i druže se s njenim zanimljivim stanovnicima. Deve i ljame su i dalje zvijezde mini-zoo-a, no po prvi puta su posjetitelji imali prilike upoznali i novog stanovnika, jastreba, koja će nesumnjivo biti i nova atrakcija Hrvatske Sahare.

Članovi Udruge sv. Juraj spektakularnom kanonadom iz srednjevjekovnog oružja pozdravili su dolazak proljeća. Pucalo se iz kubura i kubača, arkebuza i đeferdara i dva topa, a onda su malima pokazali tradicijske igre u etno-selu, pa je to bila prilika za učenja, zabavu i istraživanje, u okružju prirode, povijesti i umjetnosti.

Otvorena vrata s besplatnim ulazom cijeli dan su bila i u Muzeju Grada Đurđevca, što je mnogima bila priliku da uz puno uživanja i bez žurbe otkrijte bogatu povijest i kulturu Đurđevca kroz impresivne muzejske postave. Mnogi su takvo, sadržajima prebogato subotnje prijepodne završili u atraktivnim galerijskim prostorima Staroga grada na otvorenju velike inozemne izložbe “Pjesnik boja” , umjetničkog velikana Joana Miroa i upustili se u svijet boja i oblika koji oduševljavaju.

(www.icv.hr, djurdjevac.hr, foto: D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content