Nikola Borić na predstavljanju knjige “Šuma je moj dom” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica podijelio svoju nevjerojatnu životnu priču

Nikola Borić, sedmerostruki prvak Hrvatske u triatlonu te jedan od najboljih svjetskih atletskih trenera, koji je sa svojim sportašima, jer pripremao je “face” iz 20 različitih sportova, osvajao brojne medalje na europskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama, prije desetak godina odlučio je “okrenuti život naglavačke”.

Kako je istaknuo, mjesečna plaća iznosila je desetak tisuća eura, bez bonusa na medalje koji su se znali penjati i do stotinu tisuća eura, ovisno o sjaju. Bilo je tu i popriličnih prihoda od sponzora, no Nikoli je ipak nešto nedostajalo. 

Nakon što je obišao sve kontinente, težnja za duševnim i životnim mirom odvela ga je na Papuk, točnije u Kokočaku u blizini Orahovice.

– Proteklo je dugo vremena, gotovo devet godina, dok nisam pronašao lokaciju prema svojim željama. Prije potrage sastavio sam popis svega onoga što želim imati, a to sve pronašao sam upravo na Papuku. Pitke vode i izvora ima na pretek, nema ljudi i moram reći da sam konačno pronašao ono što sam tražio- govori Borić.

Na predstavljanju svoje knjige “Šuma je moj dom”, koje je jučer održano u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, Nikola se prisjetio svojih početaka, s prisutnima je podijelio svoju filozofiju i ciljeve, a podijelio je i savjete za život u prirodi. 

–  Pokušavam živjeti samoodrživo, a želja mi je napraviti botanički vrt i neku permakulturu, odnosno sklad prirode i životinja- ističe.

Tijekom svog života na Papuku s djevojkom Zoranom, s kojom vodi Šumsku farmu i proizvodi organsku hranu, dio svog cilja već je ostvario, jer postigli su preko 80% samodostatnosti, a sve o Nikolinom nevjerojatnom životnom putu najbolje je doznati upravo iz njegove knjige koju možete potražiti u virovitičkoj Knjižnici.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content