Odgajateljice iz DV Zeko Slatina sudjelovale na Danima predškolskog odgoja 2024.

U organizaciji Dječjeg vrtića Cvrčak iz Čakovca i Učiteljskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, 18. i 19. travnja 2024. godine održan je Međužupanijski stručni skup Dani predškolskog odgoja “Zajedno rastemo za održivu budućnost” na kojem su aktivno sudjelovale i odgojiteljice iz slatinskog Dječjeg vrtića Zeko iz Slatine Tamara Dorić, Helena Hegediš, Danka Gojić Kajzer, Gordana Rakocija, Manuela Sejkora i Kristina Šokac.

Prvog dana skupa svoja izlaganja imale su odgojiteljice Tamara Dorić i Danka Gojić Kajzer s temom ”Zakrpimo prirodu” te Helena Hegediš i Kristina Šokac s temom ”Osviještenost održivog razvoja u Dječjem vrtiću Zeko”.

Drugog dana skupa izlaganje s temom ”Stazama mog grada” imale su odgojiteljice Gordana Rakocija i Manuela Sejkora.

Dani predškolskog odgoja održavaju se već više od 30 godina na području Međimurske županije gdje se okupljaju odgojitelji, učitelji, stručni suradnici, ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova, dionici javnih obrazovnih politika i znanstvenici kako bi sudjelovanjem dali doprinos promišljanju kvalitete života u ranom djetinjstvu.

– Ovogodišnji naziv Dana predškolskog odgoja ”Zajedno rastemo za održivu budućnost” podrazumijeva da samo kvalitetnom suradnjom i doprinosom svih stručnjaka rani i predškolski odgoj može težiti tendenciji promjene. Rano djetinjstvo je formativno razdoblje tijekom kojeg se oblikuju stavovi, vrijednosti i ponašanja, što ga čini pogodnim vremenom za usađivanje dubokog razumijevanja održivosti – rekli su iz DV Zeko Slatina.

(icv.hr, hh, adf; Foto: hh, kš, ms, gr, dgk, td)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content