Odobreni projekti “Zaželi” vrijedni 2,2 milijun eura: Kroz projekte će se zaposliti 48 osoba koje će brinuti za 258 korisnika

Razvojna agencija VTA prijavila je projektne prijedloge u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica, Organizacijom slijepih Virovitičko-podravske županije te Udrugom invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica.

Sva tri projektna prijedloge odobrena su okviru Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.”, odnosno poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije”.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 2.160.000,00 eura, kroz koje će se zaposliti 48 osoba koje će se brinuti za 258 korisnika. Projekti će se provoditi u razdoblju od 36 mjeseci.

GDCK Virovitica – projekt je vrijedan 1.485.000 eura i biti će zaposleno 33 pružatelja usluga koji će brinuti za 198 korisnika.

Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije – projekt je vrijedan 405.000 eura i biti će zaposleno devet pružatelja usluga koji će brinuti za 54 korisnika.

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica – projekt je vrijedan 270.000 eura i biti će zaposleno šest pružatelja usluga koji će brinuti za 36 korisnika.

Cilj projekata je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina), kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Projekti će se financirati iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) u maksimalnom (100%) iznosu prihvatljivih troškova uz stopu vlastitog sufinanciranja od nula posto.

(vta.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content