Općina Špišić Bukovica dobila 45.000 eura za novo malonogometno igralište

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac jučer (srijeda) je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručila ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava načelniku općine Špišić Bukovica Hrvoju Mileru za projekt  “Izgradnja i opremanje malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Vukosavljevici”. 

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će ovaj projekt s 45.000 bespovratnih eura od ukupno potrebnih 82.389,50 eura. Ovaj projekt prijavila je općina Špišić Bukovica u suradnji s tvrtkom DRAFT d.o.o., na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

Igralište će se nalaziti na pomoćnom igralištu HNK “Mladost” iz Vukosavljevice, a budući da na području općine ne postoji vanjski malonogometni teren s umjetnom travom, ovaj projekt predstavlja značajno poboljšanje sportske infrastrukture. Novi teren bit će dimenzija 44×22 metra, dok će dimenzija samog sportskog terena biti 40×20 metara. Oko terena bit će zeleni pojas širine dva metra, a bit će postavljena pristupna staza i ograda oko sportske građevine. Pristupna staza bit će prilagođena osobama s invaliditetom. Također, sportska građevina imat će teren od umjetne trave iscrtan s linijama za potrebe održavanja malonogometnih aktivnosti. Ukupna površina umjetne trave koja će biti postavljena iznosit će 800 kvadratnih metara.

439841882 837388498432844 3196013342256478669 n
Foto: K. Toplak

– Zahvalan sam Ministarstvu turizma i sporta na dodijeljenim sredstvima za izgradnju novog malonogometnog igrališta u našoj općini. Ova investicija predstavlja veliki korak naprijed za našu zajednicu i znatno će poboljšati mogućnosti za sportske aktivnosti naših mještana, posebice mladih. Novo igralište bit će mjesto gdje će se okupljati ljudi svih dobnih skupina, potičući zdrav način života i druženje. S obzirom na to da je pristupna staza prilagođena osobama s invaliditetom, vjerujem da će ovo igralište postati inkluzivno središte naše zajednice. Ova investicija nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u kvalitetu života naših mještana. Ponosan sam što smo uspjeli ostvariti ovaj projekt i veselim se što ćemo uskoro imati novo mjesto za sportske aktivnosti i druženje u našoj prekrasnoj općini – istaknuo je načelnik H. Miler.

(icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content