Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava odobrenim programima i projektima braniteljskih i stradalačkih udruga s područja VPŽ u 2024. godini

U Velikoj vijećnici Virovitičko–podravske županije danas (ponedjeljak) je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima braniteljskih i stradalačkih udruga koji su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2024. godini.

Potpisivanju je nazočio župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA VPŽ Mato Bubaš.

-Potpisali smo 37 ugovora za 37 projekata za braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije. Za to smo ove godine izdvojili 32.300 eura i to su većinom za aktivnosti naših braniteljskih udruga, obljetnice koje imaju za cilj spomen na Domovinski rat, na očuvanje i vrijednosti i istine o Domovinskom ratu. Tu su i komemoracije i razne sportske aktivnosti, a sve u cilju da se nikad ne zaborave oni koji su svoje živote utkali u temelje države Hrvatske. Iznos smo udvostručili u odnosu na prije dvije godine zato što smo vidjeli da su to doista aktivne udruge, oni su jedni od najaktivnijih udruga na području naše županije i doista su zavrijedili da se taj iznos poveća jer su i njihove aktivnosti svake godine sve brojnije i posjećenije. Osim ovih sredstava, Županija organizira i prijevoz autobusima za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, te za obljetnice vojno-redarstvenih operacija “Bljesak” i “Oluja” kako bi svi brantielji s područja županije mogli nazočiti i tim važnim obljetnicama – rekao je tom prigodom župan Andrović.

Zahvalu Županiji na dodijeljenim sredstvima izrazio je i Mato Bubaš, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ te istaknuo kako sve udruge s područja županije vrijedno organiziraju i sudjeluju na raznim manifestacijama.

-Ove godine Županija je dodijelila 32 tisuće eura koja su odobrena braniteljskim udrugama s područja cijele županije. U odobrena financijska sredstva ulazi prijevoz autobusom na obljetnice u Kninu i Okučanima te za razne manifestacije koje braniteljske udruge organiziraju poput raznih memorijala, sportskih aktivnosti i slično. Odbor je raspodijelio sredstva po principu prijašnjih godina i mislim da su sve udruge zadovoljne jer te udruge participiraju i u gradovima i općinama. Svim udrugama je u cilju promicanje, odnosno sjećanje na poginule hrvatske branitelje kroz razne aktivnosti – rekao je M. Bubaš.

Zahvalnost i zadovoljstvo izrazio je i predsjednik HVIDRA-e Slatina Nenad Križić.

-Mi smo prema Županiji prijavili dva projekta, našu tradicionalnu Memorijalnu hodnju Mikleuš – Četekovac i projekt kojim se želimo prisjetiti dva preminula hrvatska branitelja, dragovoljca Domovinskog rata, Memorijal “Ivan Buti i Josip Meršić”. Sveukupno smo za naše projekte dobili 1.900 eura i to će nam uvelike pomoći u organizaciji naših projekata – rekao je Križić.

Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima braniteljskih i stradalačkih udruga te nazive projekata možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: A. Zeko)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content