Projekt “Sigurnost u prometu”: Mališani iz DV Potočnica posjetili pitomačke vatrogasce

Djeca odgojne skupine “Kapljice” DV Potočnica iz Pitomače posjetila su Vatrogasnu postrojbu Pitomača u sklopu projekta “Sigurnost u prometu”. Vatrogasci su srdačno dočekali male posjetitelje i predstavili im svoje zanimanje. Djeca su imala priliku razgledati vatrogasna interventna vozila, upoznati se s vatrogasnom opremom te čak isprobati korištenje vatrogasnog aparata. No, vrhunac posjeta bio je kada su smjeli sjesti na prednje sjedalo vatrogasnog kamiona.

Profesionalni vatrogasci strpljivo su odgovarali na dječja pitanja i educirali ih o prevenciji požara te sigurnosnim mjerama u prometu. Cilj ovih aktivnosti bio je educirati djecu, proširiti njihova znanja o sigurnosti u prometu i općenito. Vatrogasac dabar Virko zabavljao je djecu vježbajući s njima, plesao i pjevao te im podijelio edukativne slikovnice, što je posebno razveselilo male posjetitelje.

Zahvaljujući hrabrim i vrijednim vatrogascima, djeca su na trenutak postala vatrogasci, što im je izmamilo osmijeh na lica. Uz vatrogasni pozdrav “Vatru gasi, brata spasi”, mališani su se s oduševljenjem oprostili od svojih novih prijatelja.

(icv.hr, DV Potočnica)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content