Provedena akcija mjerenja tlaka i glukoze u krvi za policijske službenike i djelatnike Policijske uprave virovitičko-podravske

​U organizaciji Službe za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, a u suradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja, Županije virovitičko-podravske i Policijske uprave virovitičko-podravske, povodom Svjetskog dana zdravlja provedena je akcija namijenjena policijskim službenicima i djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske.

Akcija se provodila tijekom nekoliko dana, odnosno od 8. do 12. travnja u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj na kojoj je sudjelovao zamjenik načelnika policijske uprave Nenad Križić i suradnici, te Policijskim postajama Virovitica, Pitomača, Slatina i Orahovica.

IMG 20240408 081341756

Tom prigodom su patronažne sestre kontrolirale krvni tlak i glukozu u krvi, a djelatnici Službe za javno zdravstvo su upoznali djelatnike o Nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka debelog crijeva, raka dojke i vrata maternice te pluća.

Ovogodišnji moto Svjetskog dana zdravlja je “Moje zdravlje, moje pravo!”, čime se želi naglasiti kako zdravlje nije isključivo odsutnost bolesti i iznemoglosti, već stanje cjelokupnog blagostanja, te da svaki pojedinac ima pravo na pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, edukaciji i informacijama.

IMG 20240408 081909827

Cilj navedene aktivnosti je skrb za policijske službenike i djelatnike koji nesebično skrbe o žiteljima županije, te povećanje javnozdravstvene svijesti o kardiovaskularnim bolestima i dijabetesu te potrebi redovitog uključivanja u Nacionalne preventivne programe ranog otkrivanja raka.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content