Radionica u sklopu projekta unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u RH održat će se u utorak u Virovitici

Unaprjeđenje upravljanja rizicima i smanjenje rizika od poplava cilj je projekta Hrvatskih voda pod nazivom “Unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u RH”.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je edukacija i informiranje javnosti koje će se provoditi kroz edukativne radionice za djecu i građanstvo na području 34 jedinice lokalne samouprave, među kojima je i Grad Virovitica.

Radionica će se održati u utorak 9. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica s početkom u 13 sati. Prije radionice za građanstvo u Knjižnici, edukativna radionica održat će se i u Osnovnoj školi Vladimir Nazor za učenike četvrtih razreda.

Za potrebe edukacije, u okviru projekta izrađeni su tematski edukativni sadržaji koji imaju za cilj povećati razinu znanja dionika o negrađevinskim mjerama i podići svijest o potrebi kontinuirane provedbe i unaprjeđenja preventivnih mjera na određenom slivu, osobito na područjima ugroženima od poplava.

Kako je stanovništvo u područjima pojačanog rizika od poplava direktno izloženo mogućim posljedicama i štetama od poplava, jedna od najvažnijih negrađevinskih mjera je pravovremeno informiranje i edukacija svih dionika o opasnostima.

Projekt je odobren u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020- i provodi se na području cijele RH.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content