Razbojništvo u Pitomači: Čovjek upao starici (84) u kuću, divljački je napao i pokrao, pa ga policija pronašla za poker aparatom

Kata Šajn (84) iz Pitomače od prošle je nedjelje u šoku i ne može vjerovati da je postala žrtva okrutnog slučaja razbojništva. Tog je dana u poslijepodnevnim satima u njenu kuću upao nepoznati muškarac i opljačkao je, piše podravski.hr.

– U Pitomači, u nedjelju oko 15 sati, nepoznati muškarac ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću gdje je tjelesnom snagom privremeno onesposobio 84-godišnjakinju. Potom je razbacujući stvari pronašao i otuđio više stotina eura s kojima se udaljio iz kuće. Oštećena nije zadobila tjelesne ozljede– priopćili su iz Policijske uprave Virovitičko–podravske i dodali da je ovaj drski razbojnik ubrzo uhvaćen.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen je 46-godišnji počinitelj kaznenog djela razbojništva, koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave virovitičko-podravske te je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici podnesena kaznena prijava. Nakon provedenog ispitivanja, kod suca istrage Županijskog suda u Bjelovaru određeno mu je zadržavanje u trajanju od 30 dana– istaknuli su iz policije, a baka Kata se nakon ovog nemilog događaja iz Pitomače privremeno preselila kćeri u obližnje Kladare.

– Nikad nisam vidjela tog čovjeka koji mi je upao u kuću. Bila sam sama u kući, a on je došao u društvu djevojčice i tražili su me mogu li dobiti čašu vode. Kako malu poznajem tu iz ulice, rekla sam im da ima soka, a on mi je odgovorio “Ne budem ja nikaj pil!” i gurnuo me pa ušao unutra– prisjetila se tih traumatičnih događaja šokirana baka Kata.

– Ušao je u kuću i rekao da ide u pretres. Rekla sam mu što to radiš, nisi ti policija, a on me udario. Opala sam na zemlju, a on je za to vrijeme otišao tamo gdje su novci. Čim ih je uzeo, pobjegao je, a kada sam se uspjela pribrati, pozvali smo policiju– kazala je baka Kata koja se prisjetila da je nekoliko dana ranije u njenu kuću došla žena koju je zamolila da joj ode kupiti cigarete.

– Vidjela je gdje držim novac i sigurno je rekla ovome što me napao. Čim je ušao u kuću, znao je gdje se nalaze novci. Valjda nije već sve potrošio, jer čuli smo da ga je policija uhvatila na poker aparatima– nada se Kata Šajn koja nije mogla ni zamisliti da će u ovoj kasnoj životnoj dobi postati žrtva razbojništva.

(podravski.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content