Razvojna agencija VTA prijavila za poljoprivredna gospodarstva 15 projekata vrijednih 1,7 milijuna eura

Razvojna agencija VTA prijavila je, u suradnji s poljoprivrednim gospodarstvima, 15 projekata ukupne vrijednosti 1.771.170,87 eura na prvi natječaj za provedbu Intervencije 73.10. Ulaganje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Natječaj je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a rok za podnošenje prijava bio je od 19. veljače do 29. ožujka 2024. godine.

Potporom u sklopu intervencije 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju sufinancirat će se ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja se odnose na sve poljoprivredne sektore.

Sufinanciranje iznosi 65 % ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a moglo se uvećati do 80 % za ulaganja koja provode mladi poljoprivrednici ili do 100% isključivo za ulaganja u uvođenje biosigurnosih mjera.

Najniža visina javne potpore po projektu/korisniku iznosi 15.000 eura, dok najviša visina javne potpore po projektu/korisniku iznosi: 2.000.000 eura.

(vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content