REZOLUCIJA ZEMLJA U Šumarijama Suhopolje i Ćeralije u povodu Dana planeta Zemlje održane akcije čišćenja

Uprava šuma podružnica Slatina nastavila je s aktivnostima u projektu Rezolucija Zemlja. Akcije čišćenja divljih odlagališta otpada u povodu Dana planeta Zemlje održane su prošli tjedan na nekoliko lokacija u Šumarijama Suhopolje i Ćeralije.

Šumarija Suhopolje je u suradnji s Općinom na području gospodarske jedinice Suhopoljska Bilogore prikupila oko 1,5 tona otpada.

Šumarija Ćeralije je s nekoliko lokacija (Sekulinački lager, Ćeralijske prigorske šume i Kotline) iz šume izvukla oko tonu otpada.

– Iako Šumarije redovito tijekom cijele godine čiste šumu i šumsko zemljište od otpada koji pojedinci nesavjesno odlažu gdje god im se čini zgodno, ovakvim akcijama vezanim uz datume važne za očuvanje našeg okoliša želimo još više naglasiti važnost čuvanja prirode. Svatko od nas može pridonijeti tome da priroda koja nas okružuje bude zdravija i otpornija. Već smo samim razvrstavanjem kućnog otpada i smanjivanjem količine koju odbacujemo napravili važan korak naprijed. Kad tome dodamo još i brigu o potrošnji vode i električne energije, naš doprinos je još veći. Odlaskom u prirodu nemojmo zaboraviti na našu ulogu u njenom očuvanju. Uživajmo u blagodatima koje nam pruža, a svojim boravkom nemojmo ostaviti tragove koji bi joj naštetili – poručuju iz Hrvatskih šuma.

(icv.hr, Hrvatske šume)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content