Solidarnost na djelu: Virovitica prikupila 54 doze krvi u današnjoj akciji darivanja

Danas (petak) u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana je uspješna akcija darivanja krvi, koju je podržalo građanstvo Virovitice.

Uz veliki odaziv od 61 dobrovoljnog davatelja krvi, akcija je rezultirala prikupljanjem 54 doze dragocjene tekućine. Iako su 7 osoba bili odbijeni zbog različitih razloga, brojka od 54 doza svjedoči o velikom humanitarnom angažmanu zajednice.

Posebno treba istaknuti šestero hrabrih pojedinaca koji su se prvi put priključili akciji darivanja krvi: Ivan Kovačević, Mirela Palaić, Mauricio Petričević, David Rekić, Erik Tržić i Andrea Župan. 

Dodatno, član Kluba 100+ Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Slobodan Kolarević, danas je ostvario svoje impresivno 129. darivanje krvi, čime je još jednom demonstrirao iznimnu predanost humanitarnom djelovanju.

– Svaka doza krvi koja je prikupljena u današnjoj akciji predstavlja kap života i šansa za nekoga u potrebi. Nema dovoljno riječi zahvale za sve koji su se odazvali ovoj plemenitoj gesti. Nastavimo zajedno širiti svijest o važnosti darivanja krvi i čuvati živote. Hvala svima na odazivu – poručuju iz GDCK-a Virovitica.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content