U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena prva samostalna izložba Ivane Deskar

U prepunom Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici danas (utorak) je, u nazočnosti ravnatelja GDCK Virovitica Nikole Slavića te brojnih prijatelja i posjetitelja, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac otvorila prvu samostalnu izložbu Ivane Deskar.

-Iako je prošla sve slikarske tehnike, autorica slika pretežno u tehnici suhog pastela, čime dobiva određeni baršunasti izričaj. Na tridesetak slika prevladava ljudski lik posebice balerine – u uvodu je rekla Marija Karacsonyi, koja je tom prilikom pročitala svoju pjesmu „Gdje su pjesme“.

-Nadam, se da je ovo prvi korak autorice u samostalnom radu te da će ubuduće izlagati u Gradskom muzeju ili Knjižnici – prilikom otvaranja spomenula je Vlasta Honjek – Golinac.

Ivana Deskar do kraja prošle godine radila je kao medicinska sestra u Zagrebu i Virovitici, a odlaskom u mirovinu više se posvetila obitelji i slikarstvu.

-Slikarstvom sam se počela baviti prije šest godina u Školi slikanja Paleta te sam sudjelovala na svim njihovim izložbama. Početkom ove godine otišla sam u mirovinu te sam se više posvetila slikarskom izričaju. Ova izložba je presjek mog dosadašnjeg rada – s nekoliko rečenica predstavila se Ivana Deskar.

Izložba će biti otvorena idućih mjesec dana.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content