U Đurđevcu na tradicionalnoj 41. Međunarodnoj izložbi vina više od 200 uzoraka: Šampion izložbe i gradonačelnikovo vino je chardonnay Vinarije Divjačko

U sklopu ovogodišnjeg bogatog programa obilježavanja Dana grada Đurđevca i blagdana Đurđeva i ove godine je mnoge vinoljupce, te vinare i vinogradare privukla velika, tradicionalna međunarodna izložba vina „Đurđevo 2024.“, koju je po 41. puta organizirala Udruga vinogradara i voćara Đurđevac.

Degustacija izloženog vina, te proglašenje Gradonačelnikova vina i ove je godine na prostor Gradske tržnice privuklo velik broj zainteresiranih među kojim je bio i gradonačelnik Hrvoje Janči i brojni gradski vijećnici.

Uvodno je izlagače i prisutne pozdravio Marijanko Ređep, predsjednik đurđevačke Udruge vinara i vinogradara, koji je čestitao izlagačima na vrhunskim vinima unatoč teškoj godini.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je vinarima čestitao na osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina i zahvalio svima koji svojim vinima doprinose bogatstvu naše eno-ponude.

Za ovu veliku izložbu „Đurđevo 2024.“ pred enologe je u Đurđevac stiglo čak 205 uzoraka najboljih vina, ne samo iz Đurđevca, Podravine i dobrog dijela kontinentalne Hrvatske, nego i iz Mađarske i Rumunjske. Od 205 uzoraka 72 su ocijenjena zlatom. Od toga su 4 uzorka ocjenjena velikim zlatom, ocjenom većom od 90 bodova.

Veliku zlatnu medalju za chardonnay ocijenjen sa 94 boda dobila je Vinarija Divjačko. Time je chardonnay postalo šampionsko vino Izložbe i Gradonačelnikovo vino.

Veliku zlatnu medalju dobio je OPG Odobašić za svoj Zeleni silvanac koji je ocijenjen sa 91 bodom i titulom najboljeg vina hobista. Većina vina, čak 92 je ocijenjena srebrom dok manji broj broncom i priznanjem.

Uz degustaciju izvrsnih izloženih vina i svirku Black Tatooa, ugodno druženje je na izložbi potrajalo.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content