U Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljene priče za djecu novinarke Anđele Lenhard Antolin: „Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari“ pred čitateljima

U đurđevačkoj Gradskoj knjižnici predstavljena je nova knjiga Anđele Lenhard Antolin.

Svestrana Anđela Lenhard Antolin, najpoznatija kao novinarka i radio-voditeljica, promovirala je u Gradskoj knjižnici Đurđevac svoju prvu knjigu za djecu “Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari”. Riječ je bajkovitoj, basnolikoj, edukativnoj i zavičajnoj knjizi za najmlađe, ali i za odrasle čitatelje.

Dugogodišnjoj kulturnoj djelatnici i promotorici uručena je na promociji i Povelja Hrvatskog Sabora kulture za izuzetna postignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanja hrvatske kulture.

Knjigu je predstavila književnica Božica Jelušić koja je ustvrdila da će knjiga približiti djeci posebnosti i ljepote zavičaja, a uz to diskretno dati i pouke o prihvaćanju i lijepom ponašanju, privrženosti i prijateljstvu, na što mladost okrenuta tehničkoj civilizaciji sve teže prihvaća.

O autorici je uvodno više govorila urednica knjige i v.d. ravnateljica Gradske knjižnice Bernarda Ferderber, koja je naglasila da je riječ o veseloj dječjoj knjizi koja se bavi našim gradom i njegovim prirodnim i kulturnim vrijednostima, a djecu će na zabavan način učiti o Đurđevačkim pijescima te njegovim zaštićenim i posebnim vrstama. Na promociju je priču iz knjige „Mali Đurek u velikoj legendi“ svim prisutnima, ali i svojoj unučici Vidi čitao Željko Kožarić-Mrvica, a večer je svojim interpretacijom nekoliko glazbenih brojeva obogatila Laura Kovačević uz pratnju Dorijana Busije na gitari. Antoricu i prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji je rekao da je knjiga došla u pravo vrijeme, kao vrijedan zavičajni poklon djeci i njihovim roditeljima uoči Dana grada.

Knjigu/slikovnicu majstorski je oslikala Nikolina Dinješ vrsna ilustratorica i grafička dizajnerica iz Osijeka koja je svojim realističkim pristupom likovima i prirodi, u i oko grada Đurđevca, dala dodatnu vrijednost u istraživanju i razumijevanju bogatstva lokalne kulture i zajednice. Izdavač je Gradska knjižica, urednica Bernarda Ferderber, lektorica Anica Šabarić, autor fotografije Ivana Nemet (FKK Picok Đurđevac), a predgovor je napisala književnica Božica Jelušić, ocjenjujući „Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari“ kao „biserno djelce dječje književnosti, zbog kojeg možemo biti zadovoljni što će nositi ime Đurđevca kao mjesto svog podrijetla i izvora“. Knjiga se može kupiti u suvenirnici Muzeja grada Đurđevca.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content