U župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici drugi dan uskrsnog druženja pod nazivom “Potraga za Isusom” bio ispunjen zabavom i igrom

U sklopu drugog dana uskrsnog druženja pod nazivom “Potraga za Isusom” u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici više od 50 mladih iz viših razreda osnovne škole, od 5. do 8., okupilo se u duhu igre i zajedništva. Domaćini, fra Ivica i fra Krunoslav, su pozdravili sve prisutne, a jutro je započelo molitvom i pjesmom. Mateja Borovec preuzela je vodstvo, podijelivši mlade u pet grupa koje su pratile i podržavale vrijedni animatori franjevačke mladeži.

Prvi zadatak bio je pronaći svetca čije ime nosi svaka grupa, kroz zagonetke raspršene po samostanu, crkvi i dvorištu. Nakon toga, mladi su se upustili u tri kreativno osmišljena zadatka u potrazi za Isusom. Prva igra uključivala je potragu za hostijama, simbolom Isusove prisutnosti, dok je druga igra bila izrada zrnaca krunice, alata za molitvu i razgovor s Isusom. Treća igra, inspirirana ribarenjem, simbolizirala je poziv da se Isus svjedoči među prijateljima.

Dan je obilježilo i svjedočanstvo Antonija Culeja o njegovom osobnom susretu s Isusom i njegovom važnošću u životu. Nakon igara i druženja, uslijedila je okrepa i proglašenje pobjednika. Iako je sudjelovanje bilo najvažnije, pobjednici su nagrađeni majicama, a svi sudionici slatkišima.

-Tri sata ispunjena igrom i druženjem brzo su prošla, ostavljajući nezaboravne uspomene. Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli osmišljavanju, realizaciji i logistici ovog posebnog događaja – kažu iz crkve.

(www.icv.hr, Župa sv. Roka Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content