Uskoro započinje energetska obnova zgrade 1 Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica

Osim energetske obnove Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, uskoro nas očekuje i obnova zgrade 1 Dječjeg vrtića Cvrčak, odnosno zgrade u Ulici Ljudevita Gaja gdje je nekada bio Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Naime, Dječjem vrtiću je također odobren projekt energetske obnove koji je prijavila Razvojna agencija VTA u suradnji sa Gradom Viroviticom. Projekt je prijavljen na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova javnog sektora“ Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Provedbom je planirana dubinska obnova zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak – Zgrada 1 na adresi Ljudevita Gaja 42, Virovitica. Obuhvaćeno je nekoliko mjera energetske učinkovitosti na ovojnici i tehničkim sustavima što će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od 50,50 posto i primarne energije od 91,81 posto na godišnjoj razini u odnosu na stanje prije obnove te smanjenjem štetnih emisija CO2 od 93,48. Uz sve navedeno zgrada 1 Dječjeg vrtića prijeći će iz energetskog razreda E u C, što će pozitivno utjecati na kvalitetu života ciljane skupine (polaznici vrtića, njeni djelatnici te stanovnici grada Virovitice).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 263.112,36 eura.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content