ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP Pitomača i Bratstvo uvjerljivi na gostovanjima, danas igraju Slatina i Slavonija

Prve dvije utakmice osmine finala Županijskog nogometnog kupa VPŽ u konkurenciji seniora odigrane su jučer, na Uskrsni ponedjeljak.

Županijski nogometni premijerligaš Rezovac ugostio je vodeću momčad lige Bratstvo iz Gornjeg Bazja.

Uzbudljivo je bilo tek krajem prvog dijela. U 41. minuti domaći igrač Silvijo Buzuk nakon odlične asistencije Marina Đurđevića pogodio je okvir gostujućih vrata. U idućem napadu, nakon akcije u domaćem kaznenom prostoru, sudac David Rakitničan pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator za goste bio je Leo Hokman.

U drugom dijelu ulaskom u igru Filipa Rebića gosti pojačavaju ritam te postižu još tri pogotka. Strijelci su bili Rebić u 69. minuti, Vedran Bajivić u 76. i Antonio Paulović u 85. minuti za konačnih 4:0 za momčad trenera Elvisa Vinaka.

VISOKA POBJEDA PITOMAČE U JOSIPOVU

U Josipovu, na svojoj Ciganki, županijski prvoligaš Dinamo ugostio je trećeligašku momčad Pitomače.

U prvom dijelu kvalitetniji gosti su osigurali pobjedu zgodicima Karla Jakupeca u 20. minuti, Mate Tominca u 24. i Mateja Babića u 35. minuti.

U drugom dijelu, više od 300 gledatelja moglo je vidjeti još sedam zgoditaka. Prvo je još dva pogotka postigao Karlo Jakupec u 46. i 58. minuti. Prvi pogodak za domaću momčad postigao je Brazilac Ribeiro De Oliveira Matheus Vinicius u 67. minuti. Matej Babić svojim drugim pogotkom u 69. minuti povećava prednost Pitomače na 6:1. Ribeiro De Oliveira Matheus Vinicius postiže drugi domaći pogodak u 75. minuti. Pobjedu Pitomače od 8:2 potvrdili su svojim zgodicima Matej Babić u 79. i Pavao – Jan Begović u 82. minuti.

-Pružili smo dostojan otpor puno kvalitetnijoj gostujućoj momčadi, zadovoljan sam pristupom i igrom svojih igrača – nakon utakmice kratko je rekao trener Dinama Darko Kupres.

Zadovoljan je bio i gostujući trener Ivan Presečan.

-Nakon ligaškog poraza u Murskom Središću, ova utakmica nam je odlično došla za povratak u pobjednički ritam – zaključio je Presečan.

PREOSTALI SUSRETI U UTORAK I SRIJEDU

Danas (utorak) se u 17 sati igra jedna utakmica osmine finala Županijskog nogometnog kupa. Na stadionu Antuna Tone Butorca nogometaši četvrtoligaša Slatine u gradskom derbiju ugostit će premijerligaša Slavoniju iz Sladojevaca.

Preostalih pet utakmica igra se u srijedu, 3. travnja u 17 sati. Virovitica će ugostiti DOŠK iz Dolaca. Lukač 05 u susjedskom derbiju domaćin je Dinamu iz Kapele Dvora. Sloga je u Zdencima domaćin virovitičkom No Limit TVIN-u, a Dinamo u Četekovcu dočekuje Suhopolje. U Novoj Bukovici igraju Zrinski i Mladost iz Čačinaca.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, T. Szabo, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content