3. NL SJEVER Pitomača početkom nastavka slomila otpor Virovitice

U 26. kolu 3. nogometne lige Sjever na pitomačkom Gmanju, pred gotovo 400 gledatelja, odigran je županijski derbi između momčadi Pitomače i Virovitice.

Već u trećoj minuti nakon intervencije gostujuće obrane sudac Marko Dergez pokazao je na bijelu točku. Vratar Virovitice David Čović “pročitao” je Marka Matančića, ali je njegov udarac bio neobranjiv. U nastavku u nekoliko navrata domaći nogometaši izbili su pred gostujuća vrata, ali nisu bili precizni. Niti pomlađena gostujuća momčad nije bila bez prigoda, ali također bez konkretne završnice. Najbolju prigodu domaći igrači imali su u posljednjoj minuti prvog dijela, ali je David Čović bio nepremostiva prepreka.

U drugi dio igrači Pitomače ušli su puno agilnije. Vratar Virovitice David Čović bio je raspoložen, ali su ga domaći igrači uspjeli svladati još u dva navrata. Prvo je u 50. minuti precizan bio Matej Babić, a zatim je dalekometnim šutem u 60. minuti sve na terenu iznenadio Boško Kosanović za 3:0. U posljednjih dvadesetak minuta gosti su malo oslobodili domaćeg pritiska, što je rezultirao zgoditkom. U kaznenom prostoru nepropisno je zaustavljen Davor Sinjaković, a precizan s bijele točke bio je Ronaldo Rengel za konačnih 3:1.

– Nakon pogotka u trećoj minuti bili smo samouvjereni, ali smo stali. Neke stvari dogovorili smo se na pauzi u svlačionici, a vidjelo se da smo u nastavku bili puno ozbiljniji i to smo odradili na svoj način- rekao nam je trener Pitomače Ivan Presečan.

Virovitica je zaigrala u desetkovanom stavu.

– Prvi dio smo pružili odličan otpor, ali je u nastavku došla do izražaja kvaliteta domaće momčadi. Zadovoljan sam igrom i angažmanom mojih mladih igrača- rezimirao je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Pitomača – Virovitica 3:1
Igrač utakmice: Marko Matančić

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content