Čađavačkim udrugama stigla vrijedna donacija: UHBDDR Duga Međa donirala računala za rad

Danas (srijeda) je u prostoru Općine Čađavica izvršena primopredaja stolnih računala između predstavnika Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa i predstavnika udruga s područja općine Čađavica.

Naime, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, u sklopu zajedničkog projekta s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, nabavila je stolna računala Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Čađavica, Lovačkoj udruzi ”Sokol” Čađavica i Kulturno-umjetničkom društvu ”Podravina” Čađavica.

Računala su u ime UHBDDR Duga Međa uručili predsjednik iste Mirka Bušljetu, dopredsjednici udruge Darko Eichler i Ivica Bušljeta te general Mirko Horvatin, a s druge strane su računala primili predsjednik DVD-a Čađavica Petar Budimir, predsjednica KUD-a ”Podravina” Čađavica Valentina Kokorić i predsjednik LU ”Sokol” Čađavica Goran Budimir. Primopredaji je, uz već navedene, nazočio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Ovo je nastavak odlične suradnje između Općine Čađavica i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa. Predstavnici te vrlo aktivne udruge često su nam gosti na manifestacijama koje organiziramo, a i naše udruge se redovito odazivaju na manifestacije koje se organiziraju u Dugoj Međi. Mogu ovu suradnju ocijeniti i više nego odlučnom jer traje dugi niz godina i nadam se da neće prestati ni ubuduće. Uskoro će proslava Dana općine, blagdana sv. Petra te će nam biti drago da naši prijatelji iz Duge Međe ponovo sudjeluju na našim događanjima kao što su i do sada – rekao je načelnik Rončević.

Stolna računala donirana su udrugama za predstavljanje svoje općine na tradicionalnim manifestacijama u Dugoj Međi.

– Danas smo udrugama iz Čađavice uručili stolna računala koje su u proteklim godinama sudjelovali u organizaciji naših manifestacija ”Pekmezijade”, ”Sportskih igara hrvatskih branitelja” i ”Kobasijade”, a na kojima su prezentirali svoju općinu tradicionalnim plesom, pjesmom, narodnom nošnjom, kulinarskim specijalitetima i sportskim aktivnostima – istaknuo je Bušljata. 

U ime primatelja ove vrijedne donacije, predstavnicima UHBDDR Duga Međa zahvalila se predsjednica KUD-a ”Podravina” Valentina Kokorić.

– Ova donacija za nas znači puno. U vremenu smo kada se bez računala ne može jer sve se danas radi uz pomoć internata. Računala će nam prvenstveno biti od velike pomoći u pisanju projekata i prijavljivanju istih na natječaje, a tu je i pohrana fotografija s događanja na kojima sudjelujemo i koja organiziramo. Hvala predstavnicima braniteljske udruge iz Duge Međe na ovoj vrijednoj donaciji – zahvalila se Valentina Kokorić.

(www.icv.hr, adf; Foto: M. Horvatin)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content