COOR Virovitica svečanom priredbom proslavio jubilarnu obljetnicu: 30 godina rada, suradnje, podrške, prijateljstva i ljubavi prema učenju i poučavanju

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju svečanom priredbom proslavio je jubilarni 30. rođendan. Vrijedni korisnici Centra, zajedno sa svojim učiteljima, tom su prigodom pripremili poseban program, a podršku su im pružili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, prodekan za poslovanje Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Damir Miholić, gvardijan župe sv. Roka fra Ivica Jagodić, predsjednica Komore edukacijskih rehabilitatora Ana Skender te članovi Školskog odbora i Vijeća roditelja, kao i ravnateljice i ravnatelji drugih škola i odgojno-obrazovnih ustanova.

Na početku, brojne okupljene pozdravila je ravnateljica COOR-a Stanislava Đurčević koja je istaknula kako je škola u posljednjih 30 godina prerasla u Centar s puno djelatnosti koje su danas usmjerene na podučavanje i pružanje brige djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom, ali i njihovim obiteljima.

– Ispred svih djelatnika, kao i naših korisnika, od srca vam zahvaljujem što ste danas došli k nama. Ponosni smo što surađujemo s predstavnicima županije, grada, akademske zajednice, ravnateljima i brojnim ustanovama te što svu brigu zajedno dijelimo. Sav naš trud podržali ste proteklih godina, a budući da 30. rođendan spada u mlađi rođendan, a mi smo puni ideja, vjerujem da ćemo se i dalje družiti. Srce COOR-a su ljudi koji u njemu rade, kolektiv koji raste. No, uključivanje djece s teškoćama nije samo odgovornost stručnjaka i škola, već obuhvaća sve koji su s djetetom u život uključeni. Mi nastojimo zajedno s vama biti tu za njih znajući da su sva djeca jednaka jer su različita– rekla je Đurčević.

Na to koliko puno je posljednjih godina napredovao Centar osvrnuo se i župan Igor Andrović, posebno pohvalivši programe koje Centar nudi svake godine.

– Znamo što je COOR bio nekada, prije 30 godina, a što je on danas, i to ne samo zbog infrastrukture zahvaljujući Gradu Virovitici, već i zbog programa koji Centar nudi. Zahvaljujem vam što obuhvaćate korisnike iz cijele naše županije i što im pružate kvalitetan multidisciplinarni pristup kako bi oni postali što sposobniji za samostalan život. Potrebno je spomenuti i vaše djelatnike, hrabre i vrijedne ljude koji svoje vrijeme i znanje nesebično daruju svim korisnicima i igraju ključnu ulogu u inkluziji osoba s teškoćama u zajednicu. Svake godine, svojim radom i programom, pokazujete koliko su to talentirana djeca i učenici, svatko u svojem području. Ovaj Centar nije samo obrazovna institucija, nego i mjesto druženja, prijateljstva i zajedništva stoga vam veliko hvala na svemu što radite– rekao je župan Andrović i čestitao im velikih 30 godina postojanja.

Gradonačelnik Ivica Kirin imao je posebnu poruku za sve prisutne – živjeti u trenutku i shvatiti kolika je vrijednost svega onoga što olako shvaćamo.

– Tek kada sam ušao u dvoranu i sreo djecu na ulazu, shvatio sam da postoji svijet koji smo mi davno zaboravili, a to je svijet ove djece. Zato, pokušajmo danas biti ovdje s njima i doživjeti istinsku ljubav koju ova djeca pružaju. Tada možemo shvatiti kolika je vrijednost onoga što mi olako prihvaćamo, koliko trošimo vrijeme na neka razmišljanja ili prošlost i zaboravljamo živjeti u sadašnjosti. Ova prekrasna škola i dvorana ništa ne znače ako unutra nema duše, a ova djeca to imaju i nesebično nam ju daruju zbog čega ćemo nastaviti najviše ulagati u djecu. Uvijek budite veseli i šaljite dobre vibracije, a mi kao osnivači, župan i ja, iskoristit ćemo maksimum svega što nam se pruža da završimo projekte koji još nisu završeni. Naša najveća zadaća je našoj djeci, kao roditelji, darovati svoje vrijeme i energiju kako bismo im stvorili bolje uvjete nego što smo mi imali, a kao nagrada nam je samo jedno – osmijeh te djece– zaključio je gradonačelnik Kirin.

Uslijedile su vesele predstave, ples i pjesma, nakon čega su proglašeni najučenici, najsportaši te jubilarci.

Tako je najučenik osnovne škole i najsportaš Domagoj Duvnjak, najučenica srednje škole Anđelina Linarić, a najsportašica Leonarda Đanić. Posebne zahvale za rad i doprinos primili su jubilarci: Lucija Gazić (40 godina staža), Nevenka Krpan (35 godina staža), Mirjana Janošević Obradović (20 godina staža), Jasna Komar (20 godina staža), Natalija Vidak (10 godina staža), Alen Freisleben (5 godina staža), Ivica Iveković (5 godina staža), Marijana Mejašić (5 godina staža), Ivana Turnaj (5 godina staža), Mihaela Ripli (5 godina staža), Andrea Brekalo (5 godina staža).

Svečana proslava završila je folklornim nastupom učenika u pratnji učitelja, prigodnim filmom o Centru te zajedničkim fotografiranjem.

(www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content